Što je prolom oblaka naspram brojnim hitovima?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hit do hita u petak navečer u gradskom parku u Vodnjan!

Ne čudi, s obzirom da je scenu zauzeo sastav Detour, zagrebački band s vjerojatno najviše izvođenja na radijskim stanicama posljednjeg desetljeća. I zbog toga je pomalo neobično da publika, i unatoč brojnim zbivanjima u Puli i okolici, nije u još većem broju pohrlila u Vodnjan. Uostalom, ulaz se na takve koncerte gdjegod i masno plaća, dok je u parku pod krošnjama, u sklopu Vodnjanskog ljeta, bio besplatan!

Nije fer reći da je publike bilo malo, bolje reći da je nije bilo u očekivanom broju, ali svakako treba navesti da je bila probrana - jer znala je zapjevati i zaplesati i na one pjesme koje se nisu uhvatile u uho prosječnom radijskom slušatelju, a nije odustajala od plesa ni nakon kraćeg proloma oblaka. Srećom, nisu odustali ni frontmeni, pjevačica Gina Damjanović i hit-maker, gitarist i pjevač Nenad Borgudan, pa je bend stigao izvesti niz uspješnica kao što su "Snijeg", "Daleko", "Mjesec", Plešem sama", "Srce veliko", "Zmaj" "Nova nada", a vjerojatno u tom kolopletu i "Ljeto počinje". I površnom pratitelju domaće scene tako postane jasno da zapravo većinu medijskog prostora, kada je kvalitetna domaća pop glazba u pitanju, već dugi niz godina zauzimaju djela ovog čovjeka s kapelinom koji se smjenjuje čas na električnoj, čas na akustičnoj gitari, ali i na mandolini.

Mahom su to bile pjesme iz razdoblja kada ih je pjevala bivša članica grupe Maja Posavec, a čije je mjesto nakon odlaska zauzela Gina. I to uspješno, što dokazuje i oduševljenje prilikom izvođenja velikog lanjskog hita "Zaljubila sam se", pjesme kojim je bend ujedno i predstavio novu vokalisticu. Tom su numerom Detour ujedno i odgovorili vodnjanskoj publici na pozive na bis, a na veliko oduševljene izveli su, između ostalog, i poznatu pjesmu "Tvoje lice se promijenilo" grupe Yammat, čije pjesme također autorski potpisivao Borgudan.

Detour su jednostavnom toplom svirkom pokazali da su kolektiv pojedinaca - dobrih instrumentalista i majstora od zanata, da rasplesana i raspjevana Gina Damjanović vlada scenom, a svi zajedno zvukom. Ovo potonje je, s obzirom na njihov opus u rasponu od balada uz akustičnu gitaru ili mandolinu do dinamičnijh pjesama začinjenih klavijaturama i elektronskim efektima, itekako važno osjetiti uživo. Stoga šteta da u takvoj poslastici nije uživalo još barem koja stotina ljubitelja popularne glazbe. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter