Što je Ara kome skrivila?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo pred nešto više od dva mjeseca pisali o slucaju trovanja pasa u Kringi, iz nedalekih Ruhci javio nam se mladic s gotovo identicnom pricom o smrtnom trovanju svoga "najboljeg prijatelja". - Kao i svaki drugi dan, ove sam nedjelje popodne htio otici u šetnju do obližnje šume s psima. Aru (cistokrvni koker-španijel, op.a.) sam pronašao na podu kucice, slina joj je bila na ustima i vec je bila krepana, a Moro (mješanac) je povracao, ali se izvukao i sad je dobro. Slomio sam se kad sam to vidio, jer sam bio jako vezan za Aru, kaže ogorceni Tomica Bertoša te dodaje da je tek popodne shvatio da su psi noc ranije lajali zbog bolova.

Otrov su mogli pojesti samo vecer prije kada ih je nakratko pustio da se rastrce ili tijekom noci na nacin da im ga je netko ubacio u kucicu u kojoj ih drži. U kucici su se na više mjesta nalazile zelene mrlje pseceg ispljuvka koji ukazuje na to da su se psi povracanjem pokušali održati na životu, što je mješancu i uspjelo. U pazinskoj veterinarskoj ambulanti za male životinje, kamo je na uvid donio pronadeni pseci izmet, takoder zelene boje, potvrdili su mu da može biti rijec samo o trovanju te dodali da bi za utvrdivanje vrste otrova nalaz trebalo poslati na iznimno skupu analizu u Zagreb. Od toga je odustao, kao i što je odustao od obavješcivanja policije, jer, kaže, ne vjeruje da bi otkrili pocinitelja.

- Da znam koji bi mogao biti razlog trovanja, rekao bih, ali zaista ne znam. Forši neka ljubomora, jer sam hvalio psa da je jako pametan i da mi pomaže gobice tražiti po šumi… Ma to su bolni ljudi u glavi, kaže Bertoša koji sumnja u moguceg trovaca. Kaže da je u posljednje vrijeme cuo da su psi trovani i drugim ljudima u okolici: Bašicima, Jakovicima…


Podijeli: Facebook Twiter