Što donosi Nova Istra?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najnovijem dvobroju casopis za književnost, kulturološke i društvene teme Nova Istra donosi nova književna ostvarenja Jakše Fiamenga, Irene Lukšic, Tomislava Kovacevica, Damira Cara i Janka Dimnjakovica.

Urednik casopisa, književnik mr. Boris Domagoj Biletic, prisjetio se nedavno preminule književnice Tee Bencic Rimay, rezimirajuci najvažnije etape njezinog bogatog i raznolikog stvaralaštva.

Bosiljka Brlecic prevela je s njemackog prozno djelo Uwea Timma "Raštimani glasovir". Timm je jedan od najplodnijih suvremenih njemackih pisaca, podjednako omiljen i cijenjen kod citalacke publike i književne kritike.

Darija Pavlešen i ?uro Vidmarovic, uz graficko-racunalnu pomoc Igora Pavlešena, preveli su s ukrajinskog pjesme Viktora Žencenka, koje su vrlo posebne i s grafickog gledišta.

Spisateljsko-životni par Natalija Grgorinic i Ognjen Raden preveli su s engleskog stihove americkog pjesnika Williama Gillespieja, s kojima su i razgovarali.

Tvorbom zavicajnog identiteta u djelu Mije Mirkovica - Mate Balote pozabavila se Nataša Uroševic vrlo zanimljivim i detaljnim osvrtom. Kriticke priloge, odnosno recenzije najnovijih knjiga, potpisuju Ivan J. Boškovic, Daniel Nacinovic, Jelena Lužina, Darija Žilic i Božidar Alajbegovic.


Podijeli: Facebook Twiter