Što ce im 15 ukradenih šahtova?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak petnaest poklopaca za šahtove ukradeno je od sredine kolovoza s magistralnog kanalizacijskog voda Galižana - Valbandon cime je pocinjena šteta od oko 22.500 kuna. Rijec je o šahtovima koji se zapravo nalaze na makadamskoj cesti koja od Partizanskog puta vodi do prometnice Pula - Vodnjan.

- Najprije su na tom dijelu puta ukradena tri poklopca, desetak dana kasnije još tri. Nakon toga obišao sam Fondole i vidio da nedostaju još cetiri poklopca za šahtove, a dojavljeno mi je da fali još pet komada. Dva od tih ukradena su na podrucju Fažane. To je zbilja opasno jer su šahtovi duboki i do cetiri metra i netko bi lako u njih mogao upasti i ozlijediti se, rekao je vodnjanski komunalni redar Luciano Cukon. On je otvorene šahtove oznacio granjem i daskama, a vecina je ipak ovih dana zamijenjena.

Sa svakim ukradenim šahtom ucini se šteta od 1.500 kuna. Naime novi poklopci ne odgovaraju postojecim okvirima, pa je potrebno mijenjati i njih. Otvoreni šahtovi predstavljaju opasnost ne samo za pješake vec i za vozace motora ili automobila.

- Poklopci stalno nestaju. Obavijestili smo policiju, ali rezultata još nema. Nakon što je poklopac ukraden mora se izvaditi okvir da bi se montirao novi. To je veliki trošak i netko bi se zbog otvorenih šahtova mogao ozlijediti, rekao nam je Vladimir Bršcic iz Herculanee. Ta ce tvrtka, saznajemo, ujedno i pokriti troškove novih okvira i poklopaca šahtova. Veci dio ukradenih poklopaca je zamijenjen. Novi su šahtovi oznaceni da ih automobili i kamioni koji tuda prolaze ne bi oštetili dok se beton ne stvrdne.


Podijeli: Facebook Twiter