Što ce biti s Vilom Idolom?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovih smo dana naculi da ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsic zajedno s ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Sreckom Vukovicem namjerava doci u Pulu razgledati napuštenu Vilu Idolu koja im odnedavno pripada.

Navodno se na tu lokaciju, procijenjene vrijednosti oko dva milijuna eura, prema rijecima naših informatora, namjeravaju preseliti pulski uredi Mirovinskog osiguranja. Na upit koliko je u tome istine iz kabineta ministra su nam odgovorili da Mrsic ipak ne planira posjet Vili Idoli.

"HZZO je od sredine veljace ove godine u posjedu zgrade bivšeg Doma za psihicki bolesne osobe Vila Maria, u Puli poznatije kao Vila Idola, koju je preuzeo od Agencije za upravljanje državnom imovinom. Radi se o objektu ukupne površine oko 1.200 cetvornih metara s oko 5.000 kvadrata pripadajuceg zemljišta.

Buduci da se radi o izuzetno vrijednom objektu, Zavod razmatra mogucnosti njegovog adekvatnog iskorištavanja, prije svega vodeci racuna o svojim poslovnim potrebama, ali i ocuvanju baštine. No važno je naglasiti da nikakva poslovna odluka još nije donesena", piše u odgovoru iz kabineta ministra Mrsica.

- Grad Pula i Istarska županija predali su zahtjev da taj objekt ostane u djelatnosti socijalne skrbi, i to za šticenike. Mislim da nema smisla taj objekt prodavati.

Bilo bi dobro kada bi ostao u funkciji zbrinjavanja starijih osoba, odnosno proširenja kapaciteta "Alfreda Štiglica", zato što je taj objekt blizu "Štiglica" i zato što su potrebe za zbrinjavanjem starijih u ustanovama enormne, smatra pulski gradonacelnik Boris Miletic. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter