Što ce biti s centrom Batana?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pitanja vijecnika na posljednjoj sjednici rovinjskog Gradskog vijeca bilo je iznenadujuce malo, a isto je bilo i s raspravama nakon svih tocki dnevnog reda. Na aktualnom vijecnickom satu za rijec se javio tek nezavisni vijecnik Bruno Poropat. Njega je zanimalo što ce biti s Centrom za vizualne umjetnosti Batana nakon odlaska trenutnog voditelja Virgilia Giuricina.

Marino Budicin, dogradonacelnik zadužen za resor kulture, odgovorio je da se nada da ce se do kraja godine u CVU Batana konsolidirati stanje i izabrati novo rukovodstvo. Grad trenutno nudi administrativnu podršku istoimenoj udruzi koja galerijski prostor u vlasništvu grada ima na raspolaganju do 2011. godine. Dodao je da su špekulacije oko toga da ce se Batana prikljuciti nekoj od kulturnih institucija netocne.

Gradonacelnik Giovanni Sponza je pozdravio Poropatov prijedlog da se poljoprivrednicima pomogne u dobivanju sredstava iz europskog programa IPARD.

Nakon što je izvještaj o radu Puckog otvorenog ucilišta za 2008. godinu podnijela ravnateljica ove ustanove Melita Jurkota, Poropata je zanimalo da li je Upravno vijece POU-a upoznato s time da je Jurkota vlasnica agencije Fragile Music Promotion preko koje se ugovaraju koncerti za glazbeni projekt Gandusiana, a kojega organizira upravo Pucko otvoreno ucilište.

Jurkota je pojasnila da su to dvije razlicite stvari, a da agencija samo koristi Puckom otvorenom ucilištu koji se s projektom Gandusiana prijavio i za sredstva Europske unije. Za rijec se javio i predsjednik upravnog vijeca POU-a Nicolo' Sponza koji je pojasnio da u tome nema ništa sporno te da je to novina koja je pravno i zakonski regulirana.


Podijeli: Facebook Twiter