Što bi žrtvovale za savršeno tijelo?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milijuni žena su toliko nezadovoljni svojom kilažom da bi za savršeno tijelo bile spremne umrijeti od jedne godine do 21 godine ranije, ukazuje uznemirujuce novo istraživanje.

Ako bi dobila savršeno tijelo poput Kelly Brook i Scarlett Johansson svaka treca žena bi bila spremna žrtvovati najmanje godinu života (mnoge i daleko više), ukazuje novo istraživanje provedeno u Britaniji na populaciji žena od 18 do 65 godina starosti.

Istraživaci s britanskih sveucilišta bili su posebno šokirani rezultatima jer su gotovo sve ispitane žene imale normalnu tjelesnu težinu - a neke su cak bile i premršave.

Uz 16 posto ispitanih koje bi za savršeno tijelo dale i cijelu godinu života našlo se i 10 posto koje bi za taj ideal dale i dvije do pet godina. Neke žene cijene svoj život još manje, jer 2 posto ispitanih bilo je spremno žrtvovati do 10 godina. A jedan posto ispitanih odustalo bi i od 21 godine života.

Sveukupno 30 posto žena, od ispitanih 320 bilo je spremno mijenjati godine života za savršenu figuru.

Mnoge su rekle da bi za bolji izgled bile spremne žrtvovati prijateljstva, obiteljske veze i obrazovanje. Cak 13 posto žena pristalo bi na znatno manju placu, a 8 posto bi odustalo od promaknuca na poslu. Sedam posto zbog lijepog bi se izgleda odrekle druženja s obitelji, 9 posto s prijateljima, 7 posto zdravlja.

Oko 31 posto ispitanih žena razmišljalo je negativno o svom izgledu nekoliko puta na dan. Ispitana populacija ukljucivala žene od 18 do 65 godina starosti.

Dr. Phillippa Diedrichs, strucnjakinja za poremecaje prehrane sa Sveucilišta West of England, smatra da je ovo jasan dokaz da sigurnost oko izgleda ne dolazi ni s godinama.

"Ovo jasno ukazuje koliko je izgled važan velikom broju žena. nažalost oblik tijela i težina za njih nije samo dokaz ljepote nego i znak uspješnog života," zakljucio je.


Podijeli: Facebook Twiter