Stjepan Hauser zvijezda veceri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert Akademskog simfonijskog orkestra Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli održan je sinoc u pulskom Domu hrvatskih branitelja, u prepunoj velikoj koncertnoj dvorani. Orkestru, kojim je ravnao dirigent Denis Modrušan, pridružili su se medunarodno priznati solisti - pijanist Eugen Indjic, violoncelist Stjepan Hauser i harmonikaš Borut Zagoranski.

Harmonikašku uvertiru u glazbenu vecer uprilicio je Borut Zagoranski koji je izveo Piazzolin "Oblivion" u pratnji orkestra. Izvrsni slovenski harmonikaš ostvario je ponajbolju uvertiru za kompleksnu "Serenadu u c duru, opus 48" Petra Iljica Cajkovskog za gudacki orkestar pod vodstvom Denisa Modrušana. Solidna doza suverenosti i uvježbanosti orkestra još je jednom odala Modrušanove sposobnosti da ovlada i osposobi razne glazbene generacije ovog formalno obrazovano i medugradski podijeljenog orkestra.

Stjepan Hauser, provjereni genij na violoncelu, ponovno je bio zvijezda veceri. Izvedbom Matzove "Elegije za violoncelo i gudace" bio je suzdržaniji, ali ne i lošiji nego u izvedbi skladbe sicilijanskog suvremenog skladatelja Giovannija Sollime, u kojoj je naprosto izbacio svu silu svoje ekspresije i glazbenog virtuoziteta.

Vecer je na ponajbolji nacin zatvorio priznati francuski solist na klaviru i buduci profesor klavirskog odsjeka na Odjelu za glazbu Eugen Indjic izvedbom "Koncerta za klavir i orkestar u e Molu, opus 11" Frederica Chopina.


Podijeli: Facebook Twiter