Stjepan Hauser još jednom najbolji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi višestruko nagradivani pulski violoncelist Stjepan Hauser ovih je dana osvojio Philharmonia Orchestra/Martin Music Scholarship Award, što je jedno od najprestižnijih natjecanja u Engleskoj.
- U posljednja dva mjeseca sudjelovao sam na pet velikih medunarodnih natjecanja i svaki put sam bivao nagradivan. Sudjelovao sam na Adam Cello Competition u Novom Zelandu i VTB Capital Prize for Young Cellists u Wigmore Hallu u Londonu. Samo završit u finalu tako velikih natjecanja izuzetan je uspjeh te sam jako ponosan. Takoder sam osvojio drugu nagradu na natjecanju J & A Beare Solo Bach Competition za Bachovu glazbu u Londonu, koje je najvece takve vrste na svijetu. Proglašen sam i jednim od pobjednika na Park Lane audiciji za modernu glazbu. Buduci da su ti uspjesi postignuti u kratkom razdoblju, izgleda da je ova godina pocela dobro i plodno, kazao je Hauser.
Ovaj je mladi violoncelist sudjelovao nedavno na Rostropovich Dayu u Wigmore Hallu. Hauserov talent prepoznat je diljem svijeta, a brojne nagrade te izvanredne izvedbe u Hrvatskoj, Sloveniji, Nizozemskoj, Irskoj, Belgiji, Austriji, Albaniji, Njemackoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, SAD-u i Velikoj Britaniji s iznimnim nastupima u Wigmore Hallu, St. Martin in the Fieldsu i St. John`s Squareu svjedoce o njegovoj neusporedivoj muzikalnosti i umjetnickom duhu. Stjepan je laureat najprestižnijih medunarodnih natjecanja u Velikoj Britaniji, a dvostruki je pobjednik medunarodnog natjecanja "Francesco Forgione" 2008. u Italiji. U Hrvatskoj je dvaput bio proglašen prvakom države 2002. i 2004. godine, a pobjednik je i medunarodnih natjecanja "Rudolf Matz" 2005. i "Lions Grand Prix" 2003. godine. Lani je bio pobjednik televizijskog natjecanja "Potraga za najtalentiranijim mladim glazbenikom" u emisiji "Dobro jutro Hrvatska". Pobjednik je svih natjecanja pri Trinity College of Musicu u Londonu ukljucujuci Vivian Joseph Classical Concerto Competition 2007., Leonard Smith & Felicity Young Competition 2007., Vera Kantrovich Bach Competition 2007. i J & A Beare Prize for Classical Concerto 2007. Osvojio je 21 prvu nagradu, a svirao je i za britanskoga princa Charlesa u Buckinghamskoj palaci i u palaci St. James. Clan je The Greenwich trija koji cine slovenska violinistica Lana Trotovsek te japanska pijanistica Yoko Misumi, a s kojim je osvojio brojne nagrade i priznanja.

 


Podijeli: Facebook Twiter