Stjecanje znanja u simuliranoj zgradi hotela na Stoji

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Nakon potpisanog pisma namjere, Grad Pula, Istarska županija i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu kreću s realizacijom projekta "Centar kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu". Naime, Ministarstvo turizma identificiralo je centre kompetencija za obrazovanje u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj, između kojih je i Turističko-ugostiteljski centar Pula.

Taj bi se centar formirao na Stoji, a obuhvatio bi postojeće građevine praktikuma i školske sportske dvorane Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te zgrade u kojoj su smještene privatne osnovna škola i gimnazija Juraj Dobrila s pravom javnosti uz dogradnju prostora za smještaj Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Gradsko vijeće Grada Pule dalo je 2011. godine suglasnost za projekt Turističko-ugostiteljski centar, a godinu kasnije ono je dobiveno i od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Za takav je centar na razini Istarske županije predložena, odnosno odabrana pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Naime, prostorni uvjeti ove škole nisu zadovoljavajući, budući da djeluje na dvije lokacije te se nastava održava u dvije smjene, doznajemo od županijske pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Smoljan.

- Preseljenjem cijele škole na Stoju gdje sada djeluje praktikum, odnosno formiranjem Turističko-ugostiteljskog centra Pula, stekli bi se kvalitetni uvjeti za rad ove škole. Cilj projekta je rad škole osmisliti na način da centar što više nalikuje realnom poslovnom okruženju. Novi kompleks spomenutog centra zamišljen je kao simulacija zgrade hotela, dakle osim klasičnih učionica i praktikuma ondje bi bio i dormitorij.

To su smještajni kapaciteti koji bi poslužili za izvođenje praktične nastave, radi što boljeg usklađivanja s potrebama struke, te bi se tako osigurao i prostor za smještaj, odnosno razmjenu učenika turističko-ugostiteljskih škola prilikom pohađanja nastave i obavljanja stručne prakse izvan mjesta stanovanja. Također, bilo bi to mjesto za organizaciju županijskih, nacionalnih i međunarodnih natjecanja, rekla je pročelnica Smoljan. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter