Stižu oblaci, kiša i bura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prognoze kažu da bi danas moglo završiti ovogodišnje dugo, vruce i uglavnom suho ljeto. Štoviše, ponovno prijete kiše, i to tocno na godišnjicu velikih poplava koje su u noci s 18. na 19. rujna 2010. pogodile više podrucja Istre.

Moglo bi biti prilicno burno: ocekuju se jake grmljavine, jaki udari vjetra i nakon dugo vremena jaka kiša. Dogodit ce se to u noci s nedjelje na ponedjeljak.

Tocnu kolicinu kiše teško je precizno prognozirati, sigurno je jedino da ce tijekom noci biti jakih pljuskova i grmljavina koje ce pogoditi citav poluotok. U takvim meteorološkim prilikama na udaru su prije svega zapadna obala Istre i neka podrucja sjeverne Istre.

Dobra je vijest da ce pogoršanje vremena brzo proci, do kraja ponedjeljka zapuhat ce jaka bura, postupno ce se i razvedriti te ce znacajno zahladiti. Dnevne ce se temperature zraka spustiti i do 15 stupnjeva. Vrijeme ce nakon toga ostati stabilno i suho, najvjerojatnije sve do kraja ili do pred kraj rujna.

Uz umjerenu buru dnevne ce temperature postupno porasti, ali ce ostati ispod 25 stupnjeva, noci ce biti svježe, bit ce vedro i suncano. Sve u svemu, ugodan pocetak ovogodišnje jeseni.


Podijeli: Facebook Twiter