Stižu ljubitelji trčanja i vina iz 36 zemalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas i sutra Umag će ugostiti sudionike iz 36 zemalja širom svijeta, koji će nastupiti na četvrtom izdanju popularnog Istrian Wine Run vinskog maratona. Žedni trkači natjecat će se u tri kategorije: maratonu, polumaratonu i štafeti (3 x 7 kilometara), a pobjednike očekuju bogate nagrade, mjerljive u litrama vrhunskog istarskog vina.

Maratonci će startati sutra u 14 sati iz Momjana, dok je start polumaratona i štafete zakazan u 16 sati iz Brtonigle. Duž atraktivne rute, koja spaja najživopisnija mjesta sjeverozapadne Istre s finišem u umaškom Stella Marisu, natjecatelji će moći uživati u vrhunskim vinima i delicijama na 18 okrijepnih stanica i tako se pobliže upoznati s bogatom eno i gastro ponudom ovog kraja. Osim jedinstvenog spoja vina i trčanja, Istrian Wine Run je nadaleko prepoznat i po vrhunskoj zabavi i opuštenoj atmosferi, o čemu svjedoči i velik broj kreativno maskiranih trkača, koje uz živu glazbu i zabavljače duž rute po završetku utrke u večernjim satima očekuje i veliki afterparty uz animaciju i DJ-a.

Poseban program pripremljen je za najmlađe. Sutra u 10 sati starta dječja utrka Tino Kids Run, koja će se održati u sklopu Stella Maris kompleksa u Umagu. Kako bi roditelji mogli bezbrižno trčati, dodatno će tijekom cijele utrke Istrian Wine Runa biti organizirana i dječja animacija s kreativnim radionicama. Istrian Wine Run već četvrtu godinu zaredom okuplja domaće i strane trkače, ujedno i ljubitelje dobre kapljice, s ciljem promocije eno i gastro ponude sjeverozapadne Istre te obogaćivanja turističkog sadržaja. Među brojnim sudionicima redovite su i poznate osobe pa je tako i frontmen Hladnog piva Mile Kekin nedavno na Facebooku najavio rušenje svog rekorda na ovogodišnjem izdanju utrke. (L. J.)


Podijeli: Facebook Twiter