Stiže novac za školu Veli Vrh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je u petak na zatvorenoj sjednici odobrila Gradu Puli zaduživanje u iznosu od 40 milijuna kuna za završnu fazu izgradnje osnovne škole, djecjeg vrtica i zgrade Mjesnog odbora na Velom Vrhu.

Zaduživanje za dovršetak škole Gradsko vijece amenovalo je 19. travnja, a nakon dobivanja pozitivnog mišljenja Ministarstva financija, zeleno svjetlo dala je i Vlada.

Za odobreni iznos Grad se zadužio kod Zagrebacke banke na 20 godina uz kamatnu stopu od 3,4 posto, za drugu fazu izgradnje škole na Velom Vrhu. Po planu, ucenici bi u novu školu trebali uci u rujnu, na pocetku školske godine 2010./2011. Uz školu, vrtic i prostorije MO-a, izgradit ce se energetsko-tehnicki blok te nabaviti i montirati oprema, kao i urediti okoliš. Ukupna je vrijednost projekta 69 milijuna kuna.

Iako je odobrila zaduženje, Vlada još nije postala partner Gradu Puli u projektu, s obecanih 20 milijuna kuna. Prvobitno se država u projekt nije ukljucila zato što nisu bile osigurane sve potrebne dozvole i projektna dokumentacija, zatim zbog nastupanja krize, a trenutno nema informacija hoce li se i kada ipak ukljuciti u ovaj pulski projekt. Medutim, obecanje premijerke Jadranke Kosor, izreceno u Saboru, za mnoge je još uvijek i više nego valjani razlog za optimizam.

- Zasad nemam nikakvih konkretnih informacija hoce li država sufinancirati izgradnju ove škole, ali s obzirom na obecanja premijerke vjerujem da ce se to dogoditi. Iznova cu u Saboru podnijeti amandman za ukljucenjem ove izgradnje u državni proracun pa cemo vidjeti, rekao je gradonacelnik Boris Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter