Stiže nam više Austrijanaca, Nizozemci idu u Grčku

Stiže nam veći broj gostiju iz Austrije, a zatim i Njemačke
Stiže nam veći broj gostiju iz Austrije, a zatim i Njemačke

Proteklog je vikenda započeo masovniji val dolazaka turista na istarske plaže zbog početka školskih praznika u većini austrijskih i nizozemskih pokrajina, kao i onih na sjeveru Njemačke. Ipak najveći broj dolazaka njemačkih gostiju u Istru očekuje se tek krajem srpnja kada na praznike odlaze Bavarci i žitelji Njemačke iz savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg.

- Interes njemačkih gostiju za ljetovanje u Istri početkom srpnja je zadovoljavajući i očekujemo početak prave turističke sezone. Njemački automobilski klub ADAC najavljuje velike gužve na autocestama u sljedećih 11 tjedana jer su počeli školski praznici. Početak je bio proteklog petka kad kreću školski praznici u pokrajini Nordrhein Westfalen koja je po broju stanovnika u Njemačkoj najveća, kaže Mato Radić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Frankfurtu. 

Ističe da na putovanje Nijemaca početkom srpnja ne bi trebalo utjecati Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu gdje se Njemačka izborila za četvrtfinale.

- Čak su tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva rezervacije u odnosu na prethodnu godinu u plusu. Te rezultate pokazuje ekskluzivno vrednovanje portala TravelTainment koji je računao online rezervacije za paket-aranžmane i last minute putovanja od 12. lipnja do 13. srpnja u usporedbi s lani. Došli su do rezultata prema kojemu su rezervacije u odnosu na proteklu godinu u plusu za četiri posto, kaže Radić.

Dobre su najave i iz Austrije gdje svi organizatori putovanja za ljeto imaju porast broja rezervacija. Glavne inozemne destinacije na kojima će se Austrijanci odmarati ovog ljeta su Italija, Španjolska i Hrvatska.

Još uvijek se ne zna hoće li se zaustaviti pad bukinga s nizozemskog tržišta, kojima je draža Grčka i Turska. Značajno je manje rezervacija za aranžmane s vlastitim prijevozom, autobusne ture te avionske aranžmane. (B. BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter