Stiže izraženije pogoršanje vremena i zahlađenje

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

U noći s ponedjeljka na utorak stiže izraženije pogoršanje vremena koje će našem području donijeti lokalne pljuskove praćene grmljavinom te mjestimičnu kišu, ali i osvježenje, javlja Istramet. Hladna fronta brzo će prijeći preko našeg područja, tako da će se razvedriti već tijekom jutra, a zapuhat će i umjerena bura.

Bura će dodatno jačati u drugom dijelu dana, a uz umjeren i jak razvoj oblaka i dalje će postojati mogućnost lokalnih pljuskova, naročito u unutrašnjosti Istre.

U najvišem području Gorskog kotara i Like izgledan je snijeg, a moglo bi ga napadati 10-ak i više centimetara. Pahulje bi nakratko mogle zalepršati i na vrhu Učke, što nas ipak ne treba čuditi s obzirom na datum.

U nastavku tjedna očekuje se dosta sunčanog vremena, ali bit će povremene umjerene naoblake te mjestimično kiše. Dnevne temperature zraka kretat će se između 15 i 19 stupnjeva Celzija, a nakon dugog razdoblja bez mraza, čini se da će u unutrašnjosti Istre minimalne jutarnje temperature zraka lokalno pasti ispod nule, javljaju na portalu Istramet. (portal GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter