Stiže dvostruki album Filipa Motovunskog


U povodu prvog desetljeća rada, u izdanju PDV-a i u formatu duplog CD-a, Filip Motovunski objavit će početkom svibnja prvi album pod nazivom "Ten Years Making Beats", a kako najavljuje izdavač, bit će dostupne i sve download i stream varijante.

Prvi CD sadrži izbor ponajboljih Filipovih autorskih radova, neke nove pjesme i pokoji remix, a drugi CD mix s čak 37 pjesama i remixeva. Objavljivanje prvog, najavnog singla planirano je sredinom ovog mjeseca, a promotivna turneja planirana je prije i tijekom ljetnih glazbenih festivala.

Filip Vrtarić, umjetničkog naziva Filip Motovunski, stasao je kroz motovunski hip-hop projekt PCP; preusmjeravao je stilsku profiliranost, a prve samostalne produkcijske radove izdaje kroz jungle/d'n'b remixeve nekih domaćih prepoznatljivih klasika poput skladbe Haustora "Moja prva ljubav" ili "Kad bi svi" Arsena Dedića.

U međuvremenu se Filip Motovunski profilirao u najprepoznatljivijeg domaćeg drum'n'bass producenta i DJ-a, ali i promotora koji potpisuje organizaciju clubbinga Drama, održavajući ga na području Istre i Kvarnera već niz godina u kontinuitetu.

Na prve nastupe poziva ga zagrebački Kingston Sound, a ubrzo dobiva priliku predstaviti se i na masovnije posjećenim događanjima poput pulskog Seasplash ili Outlook festivala, na kojima se pojavljuje kao redovni gost. Dosad iza sebe ima preko 500 klupskih i festivalskih nastupa po Hrvatskoj i inozemstvu.

Kroz godine je objavio nekoliko singl izdanja na raznim etiketama diljem svijeta (JungleX - Kanada, BPM rec. - Njemačka). Filip Motovunski dao je svoj obol i Seasplash ritam kompilaciji, i to skladbom Sound Of Da Police, što je bilo njegovo prvo djelo koje je zaživjelo na nekom nosaču zvuka. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter