Stiže Dinamo, Pula pod opsadom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnje gostovanje u Puli najboljeg hrvatskog nogometnog kluba, zagrebackog Dinama, na stadionu "Aldo Drosina", s pocetkom u 17 sati, izazvalo je, ocekivano, veliko zanimanje navijaca, a shodno tome i veliko zanimanje policije, koja ce provoditi opsežne mjere osiguranja.

Kao i prilikom svake vece utakmice u Puli - poput gostovanja reprezentacije ili Dinama, Hajduka i Rijeke - policija preporucuje gledateljima da što ranije dodu na svoja mjesta na tribinama. Predvidene su opsežnije i stroge kontrole na ulazima zbog cega gledatelji koji dolaze uoci utakmice cesto završe u gužvama.



Takoder, uobicajeno za ovakve utakmice, za promet ce od 14 do 20 sati biti zatvorena Ulica Marsovo polje, od obilaznice do križanja s Nazorovom, kao i Balotina ulica koja vodi do službenog ulaza stadiona.

Policija upozorava gledatelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predvideni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama da ne bi dolazilo do zastoja. Nepropisno parkirana vozila bit ce premještena paukom, a vozaci sankcionirani.

Zatvaranje Ulice Marsovog polja opravdavaju sigurnošcu posjetitelja utakmice da bi mogli pješice sigurno i na vrijeme doci do stadiona i nakon utakmice sigurno otici kucama.



"Molimo sve posjetitelje da u slucaju kišnog vremena koriste kišne kabanice umjesto kišobrana jer ce im kišobrani na ulazu biti oduzeti do završetka utakmice.

Sve navijace pozivamo da se prije, za vrijeme i nakon utakmice ponašaju civilizirano, da navijaju fer i korektno da bi utakmica prošla u primjernom ozracju vrhunskog sportskog dogadaja", stoji u priopcenju Policijske uprave istarske.

S obzirom na ocekivani velik broj posjetitelja i navijaca te organiziranih navijackih skupina oba kluba, a temeljem iskustava s navijacima, policija istice da ce u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno zakonima da bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.

Policija ce, takoder, snimati citavu utakmicu.


Podijeli: Facebook Twiter