Stiven Rivic nadomak novog povratka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci proljetnog nastavka HNL-a u pulskom prvoligašu iznenada se otvorila mogucnost za još jedno, deveto zimsko pojacanje. Rijec je o Vodnjancu Stivenu Rivicu, donedavnom igracu njemackog Kaiserslauterna, koji je u srijedu trenirao s momcadi Istre 1961.

Naime, bivši prvotimac Istre 1961 iz vremena kada je klub nosio ime Pula Staro ceško, prije nepunih se šest godina ponovno otisnuo u inozemstvo. Nakon epizoda u njemackom Schalkeu i belgijskom St. Truidenu, u ljeto 2006. angažirao ga je Energie iz Cottbusa, a zimus je raskinuo ugovor s bundesligašem Kaiserslauternom i sada je slobodan igrac s "cistim" papirima.

Buduci da mu je u interesu da igra, Rivic je zainteresiran za novi povratak u redove pulskog prvoligaša, a mogucem pojacanju u napadackim redovima veseli se i trener Igor Pamic. Zasad je još otvoreno samo pitanje može li Rivic kao povratnik iz inozemstva i biti registriran te za koji dan vec i zaigrati za Istru 1961, buduci da je prijelazni rok u Hrvatskoj završio.

- Provjerio sam u Savezu i receno mi je da bi Rivica kao povratnika u HNL mogli registrirati iako je prijelazni rok završen 10. veljace - rekao je Igor Pamic nakon jutarnjeg treninga "zeleno-žutih".

- Sada najprije moram razgovarati s predsjednikom Šceglovom da cujem da li bi on bio zato i potom treba vidjeti Riviceve planove . Kad bi i njega doveli bilo bi to sjajno. To je igracina, a ne igrac - kazao je Pamic.

Nakon Alena Pamica, Sandija Križmana, Stipe Bacelic Grgica i ostalih igraca koje je pulski klub doveo u proteklom prijelaznom roku sad još dovesti i Stivena Rivica dosta se doima previše lijepim da bi bilo istinito. Stoga smo nazvali Rivica da cujemo njegovu stranu price i provjerimo koliko bi njegov povratak u redove pulskog prvoligaša bio realna opcija.



- Buduci da imam "ciste papire" mogu se registrirati za Istru 1961, ako dode do dogovora, ali treba prethodno sacekati razvoj pregovora s jednim ukrajinskim klubom s kojim smo moj menadžer i ja u kontaktu - rekao je Stiven Rivic. - Prijelazni rok u Rusiji i Ukrajini traje do 1. ožujka i bio sam u kontaktima s nekim klubovima iz tih zemalja, ali zasad nisam ništa dogovorio. Kako je meni prvenstveno u interesu da odigram ovu polusezonu, ukoliko se ne dogovorim s Ukrajincima, bio bih itekako zainteresiran da proljetnu polusezonu odigram ponovno u pulskom klubu. Drage bih im volje pomogao da ostanu u Prvoj ligi. Uostalom tu živim i ovo je moj klub, ali i zbog trenera Pamica koji me vodio i kad sam prošli put nosio dres ovog kluba u Prvoj ligi. Tada me upravo Paminjo zvao da ostanem i pomognem klubu i tako smo ostali u dobrim odnosima i nakon što sam 2006. otišao u Njemacku, rekao je Rivic. (R. CAR)

VIŠE PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD CETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter