Stipendije za mlade i nezaposlene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsko Ucilište Addenda i ove ce godine dodijeliti deset besplatnih stipendija za mlade i nezaposlene osobe, nakon što se prošlogodišnja akcije dodjele besplatnih stipendija pod nazivom "Pridruži se trendu, dodi u Addendu" pokazala uspješnom, rekla je ravnateljica tog ucilišta Majda Miljan.

Ovogodišnja akcija održat ce se pod nazivom "Stvarajmo tradiciju zajedno" jer žele da akcija postane tradicionalna te brojnim mladim ljudima omoguci da se školuju, prekvalificiraju i dodu do posla.

Miljan naveo je da se stipendije i ove godine odnose na programe srednjih škola za komercijalista, tehnicara cestovnog prometa, prodavaca i vozaca motornog vozila u školskoj godini 2012./2013, s tim da je ove godine u ponudi i novi smjer, za agroturistickog tehnicara.

Koordinator projekta Aleksandar Miljan kaže da su prošlogodišnjim kandidatima jako zadovoljni te se nadaju da ce se i ove godine javiti mladi koji su doista zainteresirani projektu pristupiti ozbiljno i odgovorno. Stipendije su namijenjene nezaposlenim osobama i/ili mladim osobama na tržištu rada, zbog toga što je Addenda navedene društvene grupe prepoznala kao posebno osjetljive socijalne kategorije u vremenu ekonomske krize te im kroz svoj rad nastoji pružiti priliku za nastavak obrazovanja kao temelj za uspjeh u životu i radu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web-prijavnice na www.uciliste-addenda.hr ili doci osobno u prostorije Ucilišta u Amfiteatarskoj ulici 2, svakim radnim danom od 8 do 12 te od 16 do 20 sati. Kljucni dio u prijavi je zapravo motivacijsko pismo. Prijave ce se obraditi do 28. lipnja. Ukupna vrijednost stipendija koje poklanja Ucilište Addenda iznosi oko 65 tisuca kuna. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter