Stipendije su ulaganje u mlade, znanje i budućnost

(G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
(G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

- Neki kažu da je demagogija i populizam, ja kažem da je to ulaganje u mlade, znanje i budućnost, rekao je općinski načelnik Gianvlado Klarić na sjednici Općinskog vijeća, prije glasanja o broju i visini stipendija za učenike i studente s područja općine. Nakon toga su vijećnici jednoglasno izglasali odluku o dodjeli mjesečnih stipendija za 63 učenika i studenata, i to 500 kuna za učenike i 700 za studente. Vijeće je jednoglasno podržalo i odluku o dodjeli javnih općinskih priznanja, zaslužnim građanima u sportu, gospodarstvu i društvenom angažmanu. Komisija za imenovanja je vijećnicima prezentirala dobitnike kojima će nagrade biti uručene u ponedjeljak 16. listopada, na svečanoj sjednici Vijeća, povodom Dana Općine. Dobitnici su Andrej Prskalo, vratar NK Rijeka, koji je svoje prve nogometne korake učinio u Omladincu iz Svetog Martina. Nakon toga prelazi u Rudar iz Labina, da bi kao osamnaestogodišnjak potpisao stipendijski ugovor s Rijekom. Nastupao je i za Orijent i Pomorac, te četiri godine proveo u pulskom prvoligašu. Svoj vrhunac dostiže u Rijeci, s kojom osvaja državno prvenstvo i kup, i to kao jedan od glavnih karika momčadi i njen kapetan.

- Prskala moramo i trebamo predstaviti mladima kao uzornog sportaša i čovjeka, koji uvijek s ponosom ističe svoj rodni kraj, Male Golje i općinu Svetu Nedelju, koje promovira na najbolji mogući način, rekao je predsjednik komisije za imenovanja Silvano Vlačić.

Za izvanredne uspjehe u gospodarstvu nagrađuje se trgovačka tvrtka Jedinstvo, koja zapošljava preko 200 djelatnika, a u posljednje je vrijeme otvorila pet svojih trgovina na području općine, i to u Svetom Martinu, Snašićima, Štrmcu, Nedešćini i Šumberu, te time utječe na svakodnevno bolji i komotniji život žitelja općine. Zbog svog dugogodišnjeg društveno-humanog rada, nagradu će primiti i udruga Mendula, za nesebičan i humani rad, pomaganje potrebitima, organiziranje humanitarnih akcija, stručnih predavanja, radionica za najmlađe, a pogotovu za svoju istinsku i veliku brigu za stare i nemoćne. Na sjednici je u ime mandatne komisije, vijećnik Luka Klapčić (HNS-IDS) upoznao vijećnike kako je Mario Blečić (IS) zbog osobnih razloga stavio svoj vijećnički mandat na čekanje, a na njegovo mjesto nije izabran novi vijećnik, jer stranka do sjednice vijeća nije predložila zamjenskog vijećnika, tako da do daljnjega Istarski demokrati neće imati svog predstavnika u općinskom Vijeću. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter