Stipendije studentima i stolarima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natjecaj za županijske stipendije bit ce objavljen krajem tjedna u Glasu Istre, dnevniku La voce del popolo te na internetskim stranicama Županije www.istra-istria.hr, potvrdio nam je županijski procelnik za školstvo Mladen Dušman. Pravo na podnošenje zahtjeva imat ce svi studenti s prebivalištem na podrucju Istarske županije koji studiraju u Hrvatskoj ili inozemstvu, i to na preddiplomskim i diplomskim studijima po bolonjskom sistemu, odnosno na dodiplomskim studijima po ranijem sistemu studiranja.

Istarska županija ove godine nece objaviti natjecaj za dodjelu jednokratnih financijskih potpora za poslijediplomski studij, a pravo na dodjelu županijske stipendije ne mogu ostvariti ni polaznici doktorskih, odnosno magistarskih studija po predbolonjskom sistemu studiranja.

Upravni odbor županijske obrtnicke komore objavio je pak u utorak natjecaj za dodjelu cetiri stipendije u ovoj školskoj godini ucenicima deficitarnih obrtnickih zanimanja, odnosno onima koji se školuju za stolara, zidara, tokara, bravara, krojaca, strojobravara, plinoinstalatera. Stipendirani ucenici mjesecno ce dobivati po 1.000 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter