Stipendije: Dodatni bodovi za volontiranje

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović održale su u Komunalnoj palači konferenciju za novinare na kojoj su predstavili danas objavljen natječaj za gradske stipendije redovitim studentima.

Krizmanić Marjanović kazala je da su deficitarna zvanja ove godine ponovo doktor medicine, zatim magistar edukacije matematike, geografije, fizike, kemije, medicinske biokemije te stručni studij sestrinstva.

Zahtjevu podnositelji trebaju priložiti preslik domovnice, uvjerenje o redovnom upisu na visokoškolsku ustanovu u akademsku godinu 2015./2016. (mora pisati godina studija), preslike svjedodžbe za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi za studente prve godine ili prijepis položenih ispita na visokoškolskoj ustanovi za prethodnu godinu studija za studente druge i treće godine preddiplomskih studija i studente diplomskih studija.

Dostaviti treba i preslike diploma, potvrda i ostalih priznanja o nagradama ostvarenim u prethodnoj godini studija s natjecanja državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, umjetnosti i sporta, odnosno potvrdu o publiciranim radovima.

- Dodatna tri boda mogu dobiti oni koji donesu potvrdu visokoškolske ustanove u kojoj je vidljivo da je student položio sve ispite iz prethodne godine studija, a dodatna dva boda oni koji donesu potvrda o volontiranju ili preslik Volonterske knjižice u kojoj je vidljivo da je student volontirao najmanje 30 sati u prethodnoj akademskoj ili školskoj godini u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro, navela je Krizmanić Marjanović.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti u Pisarnici Grada Pule, (Stara tržnica 1) ili na internetskoj stranici Grada www.pula.hr/natječaji. Zahtjev se predaje poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti (Sergijevaca 2), ili neposredno predajom u Pisarnici. Rok za prijavu zahtjeva je 20. studenoga, a prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 8. prosinca na službenim web-stranicama Grada i oglasnoj ploči Pisarnice. Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti prigovor u roku od pet dana, nakon čega će se objaviti konačna lista i potpisati ugovor sa stipendistima. Pravilnik za dodjelu stipendija, obrazac za prijavu i sam natječaj objavljeni su na web-stranicama Grada. (B. PETROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU U PETAK


Podijeli: Facebook Twiter