Stipendija za mlade i nezaposlene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ucilište Addenda u povodu desetogodišnjice svoga rada donira deset stipendija za mlade i nezaposlene u sklopu akcije "Pridruži se trendu, dodi u Addendu", koja ce trajati od 16. svibnja do 16. lipnja nakon cega, 20. lipnja, slijedi javno proglašenje dobitnika.

Kako je na konferenciji za novinare naveo Aleksandar Miljan, koordinator projekta, doniraju se stipendije za cetiri najkomercijalnija programa, odnosno za komercijalista, tehnicara cestovnog prometa, prodavaca i vozaca motornog vozila.

- Osobe koje su završile samo osnovnu školu mogu uz pomoc stipendije završiti srednjoškolsko obrazovanje, one koju su završile trogodišnju školu mogu se prekvalificirati ili položiti cetvrti razred pa nakon državne mature upisati i fakultete, naveo je Miljan i dodao da je protuvrijednost svih stipendija 70-ak tisuca kuna.

Kako je pak navela ravnateljica Addende Majda Miljan, prednost ce imati nezaposlene i mlade osobe (do 25 godina), one slabijeg imovinskog statusa te one s boljim uspjehom u dosadašnjem školovanju.

- Addenda je nezaposlene i mlade osobe na tržištu rada prepoznala kao posebno osjetljive socijalne kategorije u vrijeme ekonomske krize te im kroz svoj rad nastoji pružiti priliku za nastavak obrazovanja. Besplatne stipendije omogucit ce novi pocetak bez ikakvih financijskih izdataka osobama koje žele ulagati u vlastito obrazovanje te bez ovakve stipendije ne bi bile u mogucnosti nadograditi svoje obrazovanje i otvoriti si nove mogucnosti zapošljavanja, zakljucila je Miljan i pozvala sve zainteresirane da se prikljuce projektu.

Nastava ce se odvijati u popodnevnim satima, a nastavni ce programi trajati, ovisno o kojem je rijec, izmedu šest mjeseci i godinu dana. (B. PETROVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter