Štinjanu rasvjeta, a Valdebeku i Vidikovcu igrališta

U 2014. realizacija projekta sportsko/dječjeg igrališta Valdebek (D. ŠTIFANIĆ)
U 2014. realizacija projekta sportsko/dječjeg igrališta Valdebek (D. ŠTIFANIĆ)

U usvojenom gradskom proračunu za 2014. godinu koji iznosi 365,89 milijuna kuna, gotovo 35 posto iznosa otpada na Programe gradnje, i održavanja, komunalne infrastrukture za što se sljedeće godine namjerava odvojiti 106 milijuna kuna. Program gradnje novih objekata komunalne infrastrukture sljedeće godine iznosi 57,61 milijun kuna.

Za uređenje javnih površina sljedeće je godine predviđeno 4,84 milijuna kuna. Za izradu projektne dokumentacije uređenja Trga kralja Tomislava površine 10 tisuća kvadrata proračunom je predviđeno 1,68 milijun kuna, dok je milijun i pol kuna predviđeno za pripremu i izgradnju sportsko/dječjeg igrališta u Valdebeku. Izgradnja dječjeg igrališta na Vidikovcu koštat će 250 tisuća kuna, onog na Kapelerima 405 tisuća kuna, a za milijun kuna u Štiglićevoj i Stankovićevoj ulici izgradit će se parkirališta.

Od cesta sljedeće godine gradit će se u ulicama Borik, Škataranska i Videlanka, Proštinske bune, Škokovica, Paduljski put, Bujska, Jasne Crnobori, Grubišine, potom na Velom Vrhu ulice Paganorska, Bunarska, Jeromelina i Fojba, te Trsina, Medulinska, Fojbon, odnosno oborinska odvodnja u ulicama Špiljevac i Kačića Miošića. Ukupno je za nerazvrstane ceste predviđeno 11,16 milijuna kuna, u što je uključena i priprema projekata izgradnji dijelova ulica Komunal, Valdemuška i Šandaljska.

Za javnu rasvjetu predviđeno je, pak, sljedeće godine 1,5 milijun kuna i sva će se izgraditi u Štinjanu. Novu rasvjetu dobit će tako ulice Šurida, Baližerka, Štinjanska cesta, Puntižela, Varoš, Selo i Fortin. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter