Štinjanskom Šaližu vraćen nekadašnji izgled

(B. PETROVIĆ)
(B. PETROVIĆ)

Nakon 34 godine danas je napokon počelo popločavanje Šaliža u Štinjanu, doznajemo od predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Štinjana, Dušanka Babića. Kako nam veli Babić, nakon što su u Ulici sv. Margarete, koji mještani oduvijek nazivaju Šaliž, postavljene nove instalacije i betonirana podloga, radnici su počeli postavljati kamene ploča koje će izgledom podsjećati na one stare. Popločit će se ukupno 128 metara, od kapelice do ispod Place. Izvođač radova je pulska tvrtka TGT Adriatik d.o.o. koja je još prošle godine odabrana na javnom natječaju.

Podsjetimo, radove sanacije ove prometnice odnosno postavljanje kamenih ploča na prethodno betoniranu podlogu, financira Grad Pula sa ukupno 1,6 milijuna kuna. Prema ugovoru predviđeno je da radovi traju do kraja svibnja, no od Babića doznajemo da bi mogli biti gotovi i prije roka. U svakom slučaju, trebali bi biti završeni prije službenog starta turističke sezone. Kad se rekonstrukcija završi, mjesni odbor organizirat će i malu feštu za mještane.

Pored sanacije Šaliža, rekonstruirana je i dotrajala vodovodna mreža te su izgrađeni kanalizacijski priključci za kućanstva, kako se prometnica ne bi ponovo prekopavala. Šaližu će tako stari sjaj vratiti nakon čak tri desetljeća.

Pored Šaliža, u Štinjanu napreduju i radovi na uređenju plaže na Hidrobazi, a danas je zaprimljeno i gradilište na Kašćunima gdje će se graditi novo dječje igralište, prema programu gradnje za 2016. godinu, a čija je vrijednost 400 tisuća kuna. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter