Štinjanski đaci posjetili Konjički klub Black horse

Klinci se vole družiti s konjima
Klinci se vole družiti s konjima

Štinjanski Konjički klub "Black horse" (smješten na ulazu u ovo mjesto, prije teniskih terena) koji bi službeno svoja vrata trebao otvoriti tijekom ovoga mjeseca, odnosno oko Uskrsa, ugostio je danas učenike drugog i četvrtog razreda područne Osnovne škole Štinjan i njihove učiteljice. Mališani su dobili priliku družiti se s konjima te ih jahati. Mnogima je ovo bio prvi susret s konjima dok su neki već jahali "kao veliki".

Iako su im, kako su nam rekli, štale malo smrdjele, konji su ih oduševili. Posebice najveći konj na imanju kojeg od milja zovu Miško, dok je za jahanje, kako su nam rekle djevojke, najbolja smeđa kobila Luna.

Kako doznajemo od vlasnika ranča Saše Žajgara, trenutno u klubu imaju 25 konja, od kojih sedam ponija, ali ima i hrvatskih punokrvnjaka, englezera, lipicanera i arapa.

- Odrastao sam u Slavoniji gdje smo prije rata imali više od 200 konja i uvijek mi je želja bila raditi s ovim predivnim životinjama. Stoga sam se odlučio, zajedno sa suprugom, posvetiti konjima i radu s djecom te upisao i terapijsko jahanje, veli nam Saša i dodaje da konje za ovu vrstu jahanja već ima spremne.

Kako veli, volio bi svoju ljubav prema konjima prenijeti i na mlađe naraštaje koji će u njegovu klubu dobiti priliku ne smo družiti se s konjima i naučiti jahati, već i odlaziti na cjelodnevne izlete s konjima, a za njih će biti organizirane i razne igre na konjima, poput kauboja i Indijanaca.  (B. PETROVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter