Štinjanci proslavili svetu Margaretu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veselo je u subotu bilo i u Štinjanu! Na mjesnoj Placi stotine se mještana i njihovih gostiju, proslavljajući seosku zaštitnicu, svetu Margaretu, ali i dan Mjesnog odbora Štinjan, prepustilo plesu uz živu glazbu i zabavi do ranih jutarnjih sati. Mnoštvo je na placi uživalo u veselom repertoaru Trija Emanon iz Pule, a na središnjem trgu, tradicionalnom seoskom mjestu okupljanja i veselja, moglo se opustiti uz bogatu gastronomsku i drugu ponudu prigodnu ovakvim feštama.

Proba za Štinjansku noć

Proslava u čast sv. Margarete svojevrsna je i proba za veliku i tradicionalnu Štinjansku noć, koja će se održati za dva tjedna, u petak 4. kolovoza. Do kraja ljeta Štinjanci organiziraju i još jednu feštu - Brudet cup.

Otvorenjem izložbe Dječjeg vrtića "Dado" pod nazivom "Štinjan je moje mjesto" u prostorijama mjesnog odbora započela je u subotu navečer proslava Dana Mjesnog odbora Štinjan - tradicionalna fešta "Sv. Margarite". Program se potom nastavio na mjesnoj Placi gdje su nastupili mališani vrtića "Dado", a koji su se publici predstaviti spletom plesa u narodnim nošnjama i recitacija na čakavici. Premijerno su otpjevali i himnu Štinjanu i svom vrtiću.  Riječi za himnu mjestu napisao je Gildo Pliško, dok ju je uglazbio Bruno Krajcar.

U službenom dijelu programa održana je i dodjela pehara i medalja u održanom turniru u udičarenju za polaznike "Male škole ribolova" koju već godinama vodi Gianni Luigi Stinga Perusco. Tako je za osvojeno prvo mjesto medalju dobio Dario Knežević, za drugo mjesto Erik Marković, a za treće mjesto Roko Prenc.

Zahvalnice PŠRD-u i vrtiću

Mjesni odbor dodijelio je i zahvalnice - Pomorsko športskom ribolovnom društvu "Štinjan" i njegovom predsjedniku Marijanu Rupenoviću za uspješnu realizaciju i izgradnju Sportske lučice "Štinjan" i dječjem vrtiću "Dado" za dugogodišnji uspješni rad. Na kraju su se članovi mjesnog odbora zahvalili i predsjedniku Vijeća MO Štinjan Dušanku Babiću na dobroj suradnji te dugogodišnjem radu na boljitku ovog mjesta. Večer se nastavila uz iće, piće i glazbu. Proslava Dana mjesnog odbora organizirana je uz potporu Turističke zajednice Grada Pule. (Z. STRAHINJA/B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter