Štinjanci imaju nekoliko pitanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi Gradanske inicijative Brijuni rivijera, koji su se prije dvije godine oformili s namjerom da zaštite interese mještana Štinjana u sklopu planiranog projekta "Brijuni rivijera", ponovno traže da svi prostorni planovi u sklopu projekta budu radeni u interesu domicilnog stanovništva.

Clan inicijative Zoran Rancic podsjetio je da su još prije dvije godine svoje prijedloge uputili clanovima Nadzornog odbora i tvrtki Brijuni rivijera, Županijskoj skupštini, istarskom županu i Gradu Puli, te ih upozorili da se na štinjansko podrucje odnosi cak 175 hektara projekta.

- I dalje ne znamo zbog cega mještani nisu upoznati s planiranom izgradnjom iako je poznato da je predvidena ogromna površina zemljišta za izgradnju stambenih objekata... Štinjan ce definitivno izgubiti identitet prigradskog naselja i svoju prepoznatljivost. Upravo stoga treba voditi racuna da se što manje zemljišta daje u pravo gradenja kako bi lokalno stanovništvo i dalje to podrucje moglo koristiti za razvoj gospodarstva, turizma, zanatstva i ugostiteljstva, veli Rancic.

Inicijativa inzistira na tome da se odredi tocan postotak od ugovorene rente koji ostaje Štinjanu te obaveza Gradu Puli da ce od te rente u Štinjanu izgraditi neophodnu školu, vrtic, komunalnu infrastrukturu, ambulantu, djecja igrališta, ljekarnu…


Podijeli: Facebook Twiter