Štinjance rano ujutro uznemirila "strujna instalacija"

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

"Krade li netko struju, je li torba ostavljena na zemljištu pod naponom, što se događa", samo su neka od pitanja koja su okupirala jutros Štinjance kada su na jednoj parceli u ulici Baližerka ugledali pomalo neobičan prizor - na tlu sportska torba iz koje izvire žica koja je klemama spojena za žice dalekovoda.

Kako nam je jedna vidljivo uznemirena susjeda rekla nije joj jasno tko je to postavio te je, kako je navela, sigurna da toga tu sinoć nije bilo.

- Ne znam je li to opasno, je li pod naponom, ovuda djeca prolaze do škole, parcela nije ograđena i doista ne znam što je to, navela nam je te dodala da će nazvati Elektroistru da ih upita je li "instalacija" njihova.

Kada smo mi nazvali Elektroistru još ih nitko iz Štinjana nije nazvao, no radnici su nas poslušali te otišli vidjeti na teren, gdje smo ih uputili. Kako smo kasnije doznali riječ je o zaštitnom uzemljenju koje je bilo potrebno postaviti, kao sigurnosna mjera, zbog radova na dalekovodu. Radovi bi trebali trajati tijekom dana i već sutra "instalacija" će biti uklonjena.

I tako, tresla se brda, rodio se miš, rekli bi neki. No, ostaje činjenica da su susjedi imali prvo na zabrinutost - prvo, radnika u to vrijeme nije bilo nigdje na vidiku, nitko ih o radovima nije obavijestio, oko torbe sa žicama nije postavljana niti jedna obavijest niti je ista zaštićena na bilo koji način. Stoga se nikako nije moglo odgonetnuti da je riječ o "ozbiljnim radovima". (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter