Štinjan: Ulica Fortin prekopava se već treći put

Ulica Fortin u Štinjanu prekopava se treći put (A. KANCELAR)
Ulica Fortin u Štinjanu prekopava se treći put (A. KANCELAR)

U Štinjanu je u tijeku izgradnja fekalne kanalizacije. Ne umanjujući vrijednost radova i činjenicu da će se uvođenjem kanalizacijskog sustava poboljšati standard života sugrađana, Dušanko Babić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Štinjan, ipak zamjera što se ceste u ovom naselju Pule, kao uostalom i po cijelom gradu, konstantno prekopavaju i zakrpavaju. U ovom je konkretnom slučaju riječ o ulici Fortin.

- Prije četiri godine Ulicu Fortin asfaltirali smo iz sredstava koje Mjesni odbor dobiva od tvrtke Kamen Pazina kao svojevrsnu nadoknadu što teški kamioni prevozeći kamenje prolaze kroz dio našeg naselja.

Grad je rekao da novca za asfaltiranje makadamskih cesta nema i mi smo ih, gotovo sve, tada asfaltirali sami koristeći naknadu Kamen Pazina, veli predsjednik Mjesnog odbora Štinjan, ne krijući ogorčenje što se spomenuta ulica u godinu i pol dana prekopava već treći put.

- Najprije je kopala Elektroistra, zatim je Herculanea kopala za tlačni vod. Kada smo tražili da se tada postave cijevi i za fekalnu kanalizaciju koja se ionako mora postaviti, rekli su da nema novca i tako se sada cesta prekopava treći put. Ispod je sva šuplja, jer se ispod nalaze tri kanala, jedan do drugog, asfalt je sav pokrpan, a kopat će se još jednom, kada se žitelji budu spajali na kanalizaciju, pojašnjava Babić.

Uz sve to, podsjeća predsjednik MO-a, ovakvo kopanje daleko je skuplje jer se plaćaju tri natječaja, tri izvođača, tri projekta.

- Jasno mi je da se ulica ponekad mora raskopati, ali zašto se, kada se već radi, razni investitori ne dogovore i zajednički postave cijevi. Nije mi jasno, zaključuje ogorčeno prvi čovjek Štinjana. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter