Štinjan: Startala Outlook nacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi po redu Outlook festival u srijedu je službeno otvorio svoja vrata i oko 14 tisuca posjetitelja, što je gotovo cetiri puta više nego prošle godine, zaposjelo je citav štinjanski poluotok - od hidrobaze, Puntižele, gdje je i službeni kamp, pa sve do utvrde Punta Christo i štinjanske lucice s druge strane gdje je postavljena ogromna pozornica.

Štinjan i okolica cetiri ce dana definitivno biti pod zastavama Outlooka. Taksi-kombiji navecer voze u kolonama, avioni i autobusi stalno dovode nove dubstep partijanere. Iako je gužva neopisiva, domacini su iznenadeni britanskom ljubaznošcu i strpljivošcu.

Hidrobaza je krcata stranim automobilima, a parkirani su cak i britanski autobusi. Kamp Puntižela dupkom je pun i funkcionira kao montažni uglazbljeni grad, krcat šatorima, montažnim fast food restoranima - ima i onih vegetarijanskih - i poput pravog hotela pun je tuševa i WC-a. Postavljen je i šator za wirelles surfanje, štand sa zdravim sokovima, mali montažni kiosci i trgovinice. Svi se žele fotografirati, partijati i sve se prodaje, zabava na plaži i okolo nje.

A outlookovcima je ocito dobro. Kažu da je festival jeftiniji od britanskih, a uz vrhunske DJ-eve najveca prednost su sunce, more i lokacija iz snova. Tako se pivo toci u potocima, a u srijedu je na plaži atmosfera bila usijana do maksimuma. Uz teške bassove duba, reggaea i dubstepa Outlook nacija freneticno je plesala uz zvukove DJ-eva na plaži - od Pachino Bara pa skoro sve do punte u Štinjanu. Istovremeno morem su plovili taksi-brodovi, koji su goste vozili okolo Puntižele i štinjanske uvale do Pule.

Bila je to uvertira u popodnevno partijanje na velikom stageu i party flooru u štinjanskoj lucici, a navecer ce se sve prebaciti na glavni stage u tvrdavu Punta Christo s cetiri pozornice.

Ovogodišnji Outlook nadmašio je samog sebe fascinantnim line-upom. Osim najpoznatijih i trenutacno najaktualnijih imena svjetske dubstep scene, naci ce se i koja poslastica za ljubitelje drum&bass, reggae, dancehall, dub, roots, soul, hip-hop i dancefloor i grime glazbe.

Jedina razlika od prošlogodišnjeg festivala na istoj lokaciji je da nema prostora predvidenog za domace posjetitelje. Naime, kamp su zakupili Englezi i dnevne florove je moguce posjetiti samo s ulaznicom bez koje se ne može dalje od rampe. Zato treba požuriti po preostale karte. (L. BAGAR; sSnimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter