Štinjan: Pula sport o uređenju nogometnog igrališta

Erik Lukšić u MO-u Štinjan (B. PETROVIĆ)
Erik Lukšić u MO-u Štinjan (B. PETROVIĆ)

U prostorijama Mjesnog odbora Štinjan ravnatelj Javne ustanove Pula sport Erik Lukšić pokušao je od Štinjanaca doznati kako bi voljeli da se uredi prostor uokolo nogometnog igrališta, koji je namijenjen sportu i rekreaciji. Pritom se pozvao na staro idejno rješenje iz 2006. prema kojem se planiralo da uz nogometno igralište napravi odbojkaško i polukošarkaško igralište, odnosno igralište za takozvanu uličnu košarku te uz teren postave razne sprave za tjelovježbu.

- To je samo jedna od ideja koja se spominjala prije osam godina, ja sam danas ovdje da bih čuo koje su vaše želje i razmišljanja. Želite li ovdje možda poligon za role, skate-park, sve je otvoreno. Molim vas da ideje probate uobličiti i onda službeno putem Mjesnog odbora poslati nam da bismo mogli krenuti s izradom idejnog projekta, naveo je Lukšić.

Naglasio je i da idejnog projekta za sada nema, ovo je tek prikupljanje ideja, a da rokove za realizaciju uopće neće niti spominjati. Tek je naveo da bi se iduće godine možda moglo krenuti s "papirnatim dijelom" cijelog projekta. Pritom je spomenuo da je moguće neku od ideja kandidirati i za financiranje putem raznih EU-fondova.

Nažalost, sastanku se odazvalo samo 15-ak Štinjanaca, a tek je dvoje imalo i konkretan prijedlog poput onog da se u sklopu zone napravi i zajednički prostor za sastanke klubova i pohranu arhive te upozorenja da prilikom izgradnje treba paziti jer to područje uvijek plavi pa treba urediti i oborinske vode te predvidjeti dovoljan broj parkirnih mjesta. Na kraju je dogovoreno da ovo neće biti zadnji susret te će se prijedlozi tražiti još koji put. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter