Štinjan: Najbolji brudet dvojca Furešt i domać

Brudet cup u Štinjanu (B. PETROVIĆ)
Brudet cup u Štinjanu (B. PETROVIĆ)

Deset ekipa okušalo se u subotu navečer na štinjanskoj Placi u pripremi brudeta. Natjecanje "Brudet cup", u organizaciji Mjesnog odbora Štinjan i potporu pulske Turističke zajednice, započelo je već oko 19 sati kada su sudionici natjecanja krenuli s kulinarskim pripremama - rezuckanjem i dinstanjem kapule, koja je većini poslužila kao podloga za pripremanje ovog morskog specijaliteta.

Brudeti su se počeli razlikovati kasnije, kada je svaka od ekipa u njih počela dodavati ribe i morske plodove po izboru, a bilo je tu i tajnih sastojaka. Nakon dva sata krčkanja tročlani žiri odlučio je kako je najbolji brudet skuhala ekipa pod nazivom Furešt i domać, koju su činili Ljubo Banko i Edo Mardešić iz Štinjana.

Na drugom mjestu smjestili su se štinjanski supružnici Darija i Vlado, dok je treće mjesto osvojila ekipa iz Fažane koju je predvodio glavni kuhar Ive Cetina.

Priznanja su im dodijelili predsjednik Vijeće MO Dušanko Babić, Vesna Jovanović iz pulske turističke zajednice i Tihomir Šegota. Nagrada je dodijeljena i štinjanskom dvojcu SRK Briškula, Marku Mačinkoviću i Miloradu Zgonjaninu, koji su van konkurencije kuhali fiš-paprikaš.

Brudet koji je kuhala ekipa mjesnog odbora posjetiteljima je dan na degustaciju dok su se ostali mogli probati po popularnoj cijeni od 15 kuna za porciju.

Fešta je, za ljubitelje brudeta i srdela na žaru, nastavljena do ranih jutarnjih sati uz glazbenu pratnju Enigma benda. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter