Štinjan: Morski prasci napravili najbolji brudet


Morski prasci (Štinjanci koji se skrivaju pod nadimcima Bale, Marangun, Žoh i Pjer) pobjednici su Brudet kupa koji se u sklopu Ribarske fešte već šestu godinu zaredom održava na štinjanskoj Placi u organizaciji Pomorsko-športsko-ribolovnog društva Štinjan, uz podršku Mjesnog odbora Štinjan i pulske Turističke zajednice.

Odlučio je to žiri pod predsjedanjem vrsnih poznavatelja brudeta nakon što je isprobao brudete svih sedam ekipa: ekipe Morski prasci, Porto San Giorgio, Marlera, Paštroćoni, Kumpanija stari Štinjanci, Grongo i ekipe koja je zbog kašnjenja dobila naziv Bolje ikad nego nikad.

Brudeti su ove godine ocijenjeni dobrima, a žiri je zamjerki imao na kapulu koja se nije do kraja raskuhala, ali i na previše pomidora, kojima su pojedini kuhari zakiselili jelo više no što je trebalo.

Drugo mjesto osvojili su supružnici Vlado i Darija, odnosno ekipa Grongo, dok je treća nagrada otišla ove godine jedinoj inozemnoj ekipi, talijanskom Porto San Giorgio, koja se u Štinjanu natječe već treću godinu zaredom.

Van konkurencije bio je fiš-paprikaš ekipe Briškula, a ove se godine kuhao i takozvani klupski brudet. Oni koji nisu skloni ovome jelu, koje se moglo degustirati po cijeni od 15 kuna, mogli su kušati srdele na grilu.

Nakon proglašenja pobjednika Brudet kupa zabava je uz glazbu Bonita benda nastavljena do ranih jutarnjih sati u nedjelju. (Napisala i snimila Borka PETROVIĆ, snimio Saša MILJEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter