Štinjan: Iz kuće ukradeni nakit i novac

(M. KOŠTA)
(M. KOŠTA)

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je 6. siječnja u popodnevnim satima u Ulici Baližerka u Štinjanu provalio u obiteljsku kuću te otuđio više komada raznog nakita, novac i nekoliko ručnih satova. Time je oštetio 64-godišnjaka iz Pule za veći novčani iznos, izvijestila je PU istarska.

Kuća u koju je provaljeno nalazi se u novijem dijelu Štinjana, a mještani s kojima smo razgovarali vele da su čuli za provalu, no ne znaju nikakve detalje o tome što je ukradeno. Pokušali smo u Štinjanu doći i do vlasnika kuće, koja s glavne ceste i nije baš vidljiva, ali nikoga nismo zatekli.

U ovom pulskom naselju inače živi oko 1.300 stanovnika, a po riječima Nataše Vitasović iz PU istarske provale su ondje vrlo rijetke pa naselje nema kontakt-policajca.

Doduše, potkraj godine je usred Štinjana dvaput opljačkana ista prodavaonica Puljanke. Razbojnik je i 26. studenog i 2. prosinca 2013. ušetao u trgovinu s kacigom na glavi i prijeteći pištoljem odnio novac. Do danas nije pronađen. (S. B. I., M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter