Štinjan: Britanka ugrizla policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaestogodišnja državljanka Velike Britanije uhicena je u subotu u Štinjanu nakon što je ugrizla policajca za nadlakticu, i to zbog toga što je bila revoltirana jer policija provjerava njezinu prijateljicu, takoder Britanku.

Prema rijecima policijske službenice za odnose s javnošcu PU istarske Nataše Rogic Jukopila, incident se dogodio tijekom Outlook festivala koji se održavao na tvrdavi Punta Cristo, koji je policija osiguravala i zapljenjivala drogu.

Britanka je, po navodima policije, pocela vrijedati i vikati na policajce, a nije prestajala ni nakon upozorenja. U jednom je trenutku nasrnula na jednog policajca, ugrizla ga za nadlakticu i potrgala mu majicu, nakon cega je uhicena.

Britanka je zbog napada na službenu osobu privedena pred Istražnog suca pulskog Županijskog suda. Policajac je lakše ozlijeden, a nasrtljivoj Britanki su uzeti krv i urin radi analize na drogu i alkohol. Njezina pak prijateljica nije pocinila nikakav prekršaj.

Nakon ispitivanja kod istražnog suca Britanka je puštena da se brani sa slobode, a kako saznajemo od glasnogovornice Županijskog suda u Puli Edvine Draguzet, predmet je proslijeden Opcinskom državnom odvjetništvu. Britanka se sumnjici za napad na službenu osobu, i to po clanku i stavci u zakonu koji propisuju od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Festival Outlook, jedan od najvecih u Europi, proteklog je vikenda okupio mnogobrojnu publiku te je, ne racunajuci ovaj izolirani incident u kojem je mlada Britanka doslovce pokazala zube hrvatskoj policiji, sve proteklo u najboljem redu.

Medutim, vec je u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u PU istarskoj Rogic Jukopila najavila da je na festivalu zaplijenjena odredena kolicina droge te da ce policija detaljnije o tome izvijestiti u utorak.


Podijeli: Facebook Twiter