Štinjan: Bageri stigli na Šaliž

Radovi u dijelu Ulice Sv. Margarete u Štinjanu (D. MEMEDOVIĆ)
Radovi u dijelu Ulice Sv. Margarete u Štinjanu (D. MEMEDOVIĆ)

Kao što je najavljeno iz Grada Pule, ovog je tjedna, čim su to vremenske prilike dozvolile, započela sanacija kamenog opločenja u dijelu Ulice Sv. Margarete u Štinjanu, poznatije kao štinjanski Šaliž, u dužini od 128,6 metara.

Riječ je o sanaciji prometnice od raskrižja s Ulicom Varoš do priključka na Ulicu Selo. Prije polaganja novog kamenog opločenja po uzoru na povijesno, uklonit će se postojeće i adekvatno deponirati. Osim sanacije kamenog opločenja u tijeku je i rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže te su izgrađeni kanalizacijski priključci za kućanstva.

Tijekom našeg obilaska, doduše, bilo je vrijeme marende pa radnike nismo zatekli, ali vidljivo je, osim mehanizacije i alata, da su kod kapelice radovi započeli, odnosno uklanjaju se stare kamene ploče. Također, kućanstvima su duž ulice izvedene premosnice vodovodne mreže, a uokolo ulice postavljeni prometni znakovi privremene regulacije.

Šaliž će nakon ovih radova nakon gotovo tri desetljeća dočekati popločavanje nakon što je centar Štinjana zbog izgradnje vodovodne mreže daleke 1986. godine raskopan i kamen nikad nije vraćen u prvobitno stanje. U međuvremenu su kamene ploče nestale, a ulica je prekopavana još nekoliko puta, da bi sada konačno dočekala početak uređenja.

Radovi u središtu Štinjana trajat će 150 kalendarskih dana, odnosno prema planu, do početka lipnja i nove turističke sezone, a izvođač je pulska tvrtka TGT Adriatik d.o.o. koja je još prošle godine odabrana na javnom natječaju. Vrijednost investicije iznosi 1,6 milijuna kuna (s PDV-om), a za vrijeme izvođenja radova u dijelu Ulice Sv. Margarete, na potezu na kojem se izvode radovi, zabranjeno je prometovanje, a promet se odvija obilazno. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter