Sting slavi 60. rodendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski glazbenik Sting ce ovaj vikend proslaviti 60. rodendan i 25 godina samostalne karijere u New Yorku, humanitarnim koncertom na kojem se ocekuje dolazak Stevea Wondera i Lady Gage.

U subotu navecer ce u Theatre Bacon doci i Bruce Springsteen i Billy Joel, objavljeno je na Stingovoj internetskoj stranici. Sav prihod od koncerta je namijenjen Zakladi Robin Hood, koja se bori protiv siromaštva, dodaje se.

Šezdeseti rodendan ne straši britanskog pjevaca, glazbenika i skladatelja. "Izmedu 50. i 60. godine sam se zabavljao više no ikada u svom životu. Pretpostavljam da ce sljedece desetljece biti još bolje", rekao je i naglasio da namjerava uživati u svakoj minuti.

Sting obicava slaviti rodendane na pozornici, a za 60. je predvidio svirku s nekim glazbenicima koji su ga pratili velik dio 25 godina solo karijere, medu kojima su gitarist Dominic Miller i basist Christian McBride.

Uz solo karijeru bivši predvodnik grupe The Police, otac je šestero djece, gorljivi zaštitnik ljudskih prava, ekološki aktivist i borac protiv siromaštva.


Podijeli: Facebook Twiter