Stimulirati gradnju novih stanova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Stjepan Mesic i novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipovic u nedjelju su, za boravka u Požegi, komentirali najavu premijerke Jadranke Kosor da se mladima pomogne u kupnji stanova te porezne reforme.

"Ideja da se pomogne mladima je sama po sebi dobra, pogotovo kod prvog stana, no ovdje se postavlja pitanje - je li to samo pomoc mladima te nije li to i pomoc onima koji su gradili stanove i dizali visoke cijene i sada ih ne mogu prodati. Za mene bi akcija bila dobra onda kada bi takva pomoc države omogucila izgradnju novih stanova, dakle angažiranje gradevinske industrije", rekao je Mesic.

Prema rijecima Josipovica, to je u neku ruku poticaj, no bilo bi puno bolje da se motivira nova gradnja, da se otvaraju nova radna mjesta. "Ovo ce zasigurno pomoci mladim parovima, no globalno bi bilo dobro da mjera bude poticajna i za gospodarstvo", rekao je Josipovic dodajuci da kada je rijec o njegovoj potpori poreznim reformama to ovisi o tome kakve ce one biti.

"Ja sam u svome programu govorio o potrebi pravednijeg poreznog sustava... Pravedno je da oni koji više imaju placaju više poreza te više pridonose i razvoju i socijalnoj sigurnosti gradana", rekao je Josipovic. Predsjednik Mesic je, pak, istaknuo da je on uvijek bio za to da se oporezuju oni koji najviše imaju.

Mesic i Josipovic otkrili su na Valentinovo i svoje recepte za skladan brak. «Moj recept su dobri medusobni odnosi, uvažavanje, ljubav, razumijevanje, pažnja, zajednicka odgovornost za obitelj», rekao je Josipovic. Mesic je pak odgovorio: «Znate, imao sam jednoga ambasadora koji je imao recept za sretan i uspješan brak. On je rekao da za uspješan brak obje strane moraju imati isti objekt obožavanja. On to ima jer voli - sebe, a voli ga i žena», rekao je Mesic.


Podijeli: Facebook Twiter