Štimac za nedjelju sazvao skupštinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši nogometni reprezentativac i kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Igor Štimac najavio je gostujuci u emisiji "Nedjeljom u dva" Hrvatske televizije da ce se izvanredna skupština HNS-a održati u nedjelju, 20. veljace, u hotelu Westin u Zagrebu.

- Skupština broji 49 delegata, a mi imamo potpisanu suglasnost njih 23. Vjerujem da ce se odazvati i ostali i da ce to biti skupština na kojoj cemo osporiti izbor Markovica za predsjednika zbog kršenja Statuta HNS-a i Zakona o sportu, izjavio je Štimac.

Po njegovim rijecima, HNS se prema nekim klubovima odnosi kao majka, a prema mnogima kao maceha. - Legitimitet Mamicu daje predsjednik Markovic, a kada bi se primjenjivao kodeks ponašanja, Mamic bi vec odavno bio sankcioniran, rekao je Štimac i napomenuo da u hrvatskom nogometu vladaju dva lobija. Jedan od njih je onaj Zdravka Mamica koji se identificirao s "Dinamom", a drugi je sudacki iz Osijeka.

- Osijek bi, s obzirom na to da ima jednog prvoligaša, trebao imati jednog i pol suca koji ima pravo suditi Prvu HNL, a on ih sada ima sedam, kaže Štimac.

Pred televizijskim kamerama procitao je pismenu izjavu ovjerovitelja zapisnika sa skupštine HNS-a održane 17. prosinca Dragutina Marjanovica iz Koprivnice u kojoj on tvrdi da nije potpisao zapisnik koji je s lažnim potpisom ipak verificiran u gradskom uredu Zagreba.

Štimac je rekao da se njegov negativan imidž u javnosti poceo stvarati kada je na splitskoj Rivi dao podršku generalu Gotovini, a do tada je bio uzoran gradanin, kapetan "Hajduka" i reprezentativac.

- U dvije godine mediji su napravili sve da me ocrne. Ja se svojih prijatelja nikad necu odreci, a imam i visok stupanj tolerancije i u životu se nikada nisam potukao, kazao je Štimac i napomenuo da on nije ni u kakvom sukobu interesa zato što je njegov brat, koji sada polaže pravosudni ispit, pravni zastupnik igraca Srne, Ticinovica i Ljubicica.

Po njegovim rijecima, dva velikana našeg nogometa Zvonimir Boban i Davor Šuker s razlicitih pozicija gledaju na ukljucivanje u rad HNS-a.

- Žao mi je što je Šuker u pet minuta svog televizijskog nastupa upropastio sve ono dobro što je stvarao 20 godina. Tu je sam sebe najviše diskreditirao i pokazao da nije kompetentan za niti jednu funkciju u HNS-u te da ga je sadašnja struktura HNS-a manipulirala. Mi smo ti koji trebamo govoriti da je Šuker naš brand, a ne da on to sam za sebe tvrdi, rekao je Štimac.

Što se Bobana tice, njemu ova situacija najviše odgovara, kao i svima onima koji šute i drže se po strani, a ja bih volio da se on pojavi s odredenim programom i ja cu biti uz njega kao i uz svakoga onog koji ce donijeti boljitak hrvatskom nogometu, zakljucio je Štimac.


Podijeli: Facebook Twiter