Štimac uoči Makedonije: Za sastav imam slatke brige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva dana prije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu protiv Makedonije u Skoplju s početkom u 20.30 sati izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac odiše optimizmom.

"Prezadovoljan sam radom igrača na ovim pripremama. Angažman, želja i motivacija su maksimalni, a to je preduvjet za ono što nas čeka u Skoplju. Bit će to jednako teška, ako ne i teža utakmica od one u Belgiji, ali ako budemo trkački jednako raspoloženi i jednako agresivni kao naši domaćini, tada rezultat neće izostati jer smo tehnički kvalitetniji", rekao je Štimac.

Iako nije želio govoriti o sastavu s kojim će započeti dvoboj u Skoplju, Štimac je istaknuo da ima slatke brige.

"Puno je onih koji konkuriraju za prvih 11. Spremamo se na način da se možemo adaptirati na sve što nas čeka u ovoj utakmici, ali ključno je da se moramo nametnuti i kroz igru tražiti pozitivan ishod", naglasio je Štimac.

Izbornik se osvrnuo i na suparnika kojega iznimno poštuje.

"Makedonci imaju razloga vjerovati da mogu izvući pozitivan rezultat s obzirom na ono što su pokazali u prve dvije utakmice. U Skoplju nas čeka rasprodan stadion, ali tako je svugdje gdje dolazi Hrvatska. To znači da nas poštuju i da vrijedimo. Svi su željni našeg'skalpa, a nečim smo to zaslužili", dodao je Štimac.

Novinarima su se obratila i dvojica novih igrača u hrvatskoj reprezentaciji, Dinamov veznjak Jorge Sammir i vratar moskovskog Lokomotiva Dario Krešić, kojima je ovo prvo reprezentativno okupljanje.

"Sretan sam što sam u reprezentaciji. Ne znam hoću li i zaigrati, ali siguran sam da ćemo pobijediti", istaknuo je Sammir.

Krešić je branio za mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske, a u dobi od 28 godina prvi je put stigao u krug reprezentativaca. Za sada ima status trećeg vratara.

"Nikada nisam prestao vjerovati u poziv, a sad akada sam tu ne bi imalo smisla zadovoljiti se statusom trećeg vratara", naglasio je ambiciju Krešić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter