Štimac suspendiran, Mamic kažnjen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza pokrenula je postupak i suspendirala Igora Štimca i sve njegove skupštinare iz hotela Westin, dok je Zdravko Mamic kažnjen s 25 tisuca kuna, javlja net.hr.

U Kuci hrvatskog nogometa sastala se Disciplinska komisija HNS-a koja je izrekla kazne sudionicima izborne skupštine Igora Štimca na kojoj je nekadašnji hrvatski reprezentativac izabran za predsjednika HNS-a.

Pokrenut je disciplinski postupak protiv Josipa Bajla, Stipe Cacica, Mile Cirjaka, Davora Daraboša, Zvonka Gelo, Berislava Gržanica, Davora Ivica, Darka Jergovica, Željka Mihalja, Mladena Mikolcevica, Jakova Modrušana, Gorana Pauka, Nikole Stevanovica, Josipa Šarica, Igora Štimca, Krešimira Vejica, Dražena Zebeca, Ivana Brlekovica, Željka Culo, Ivice Batinica, Stipe Doljanina, Željka Dulibica, Nikole Galešica, Tomislava Jurjevica, Ivice Madera, Dragutina Marjanovica i Dorisa Miculinica, te se imenovanima izrice suspenzija u trajanju od jednog mjeseca.

NK Croatia Sesvete, NK Istra 1961 i NK Medimurje nalaže se da ispune financijske obveze prema igracima i trenerima, a najkasnije do 20. ožujka 2011. U meduvremenu ce im na svakoj prvenstvenoj utakmici koju odigraju do tog datuma, a ne plate dugovanja, biti oduzet po jedan bod. Ako ne plate do 20. ožujka bit ce automatski suspendirani.

Disciplinska komisija HNS-a nigdje nije navela zbog kojeg je ispada kaznila Zdravka Mamica s 25 tisuca kuna.

Valja napomenuti da je suspenzija Štimca i njegovih skupštinara preventivnog karaktera te traje dok se ne završi postupak. Svi suspendirani se trebaju i imaju pravo ocitovati o prijavi, no upravo tu i jest pravna zavrzlama. Naime, ako se Štimac i 'njegovi' ljudi ocituju novoizabranoj Disciplinskoj komisiji, to ce znaciti da priznaju aktualno vodstvo HNS-a - što im ni u 'ludilu' ne pada na pamet - dok ce se u slucaju šutnje shvatiti kako nisu iskoristili zakonsko pravo te ce najvjerojatnije biti rigorozno kažnjni duljom vremenskom suspenzijom.(net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter