Štimac prodaje hotel Therapiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema tvrdnjama iz nekoliko ozbiljnih crikveničkih turističkih izvora, sada već bivši hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac  prodaje hotel "Therapiju".  Kao kupac se spominje austrijski lanac hotela "Holleis hotels" koji bi već u studenom trebao preuzeti najstariji i jedan od najboljih crikveničkih hotela.

Priča da će Austrijanci kupiti hotel zavrtjela se još u siječnju. Prema toj verziji, Austrijanci su trebali preuzeti hotel s prvim danom 2014. godine.

Tada je Štimac demantirao priče i rekao nam da se svako malo plasira priča o prodaji hotela kojeg je kupio prije devet godina od posustalog crikveničkog hotelskog poduzeća "Jadran" za 5,4 milijuna eura. Štimac je derutnu građevinu pretvorio u ponos Crikvenice uloživši deset milijuna eura.

U siječnju je transakciju demantirala i austrijska grupacija "Holleis hotels" u čijem je sastavu i opatijski hotel "Miramar". "Holleis hotels" imaju sjedište na turistički atraktivnom austrijskom jezeru Zell am See.

Da se planira akvizicija na Kvarneru, svjedoči i web stranica grupacije na kojoj se uz već postojeće hotele našao i hotel "Kvarner Palace hotel" s četiri zvjezdice.

Hotel već ima logo austrijske hotelske kuće. Dok se uz sve hotele koji su već u funkciji nalazi mnoštvo informacija, kod "klika" na hotel "Kvarner Palace" samo se otvara okvirić s porukom "uskoro". Spekulira se da je riječ upravo o hotelu "Therapia" koji bi slijedom te logike mogao promijeniti i ime.

Od kupnje hotela 2004. godine više puta su se pojavile priče da Štimac prodaje "Therapiu". Prva vrlo brzo nakon obnove, već 2006. godine. U igri je prije nekoliko godina bila i priča da će bivši hrvatski reprezentativac kupiti cijeli "Jadran". Dosad su se sva nagađanja i najave pokazale promašenima.

Dolaskom Austrijanaca, iz hotela bi trebao izaći i lanac Falkensteiner koji već duže vremena vodi poslovanje hotela. Razlog za navodnu prodaju sigurno ne leži u lošem poslovanju. Hotel s četiri zvjezdice ima popunjene kapacitete, gosti imaju samo riječi hvale, a radnici redovno primaju plaće.

U posljednje vrijeme povećan je prihod uz isti broj noćenja, zahvaljujući izravnom bookingu. Gosti su pretežito Nijemci i Austrijanci koji imaju na raspolaganju 17 vrhunskih apartmana i 92 sobe, većinom s balkonskim lođama okrenutim prema moru. Hotel se može pohvaliti zatvorenim i otvorenim bazenom, wellness centrom, teretanom... (A. RAVLIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter