Štimac pozvao i Lovru Kalinića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija odrađuje u Međugorju prvi dio priprema za kvalifikacijsku utakmicu protiv Škotske i prijateljsku protiv Portugala. Osim tjelesne, u srcu Hercegovine "vatreni" provode i "duhovnu obnovu" pa je tako jučer izbornik Igor Štimac uputio još jednu prilično iznenađujuću pozivnicu i poveo delegaciju igrača i stručnog stožera u posjetu Majčinom selu, ustanovi koja, između ostaloga, osigurava stalnu brigu i potporu djeci bez roditeljske skrbi te djeci čiji je razvoj ometen obiteljskim prilikama. U Majčinom selu se nalazi i zajednica "Milosrdni otac" koja djeluje kao projekt franjevačkog reda s ciljem pomoći u rehabilitaciji ovisnika. Nakon toga hrvatski izbornik Igor Štimac održao je konferenciju za medije u hotelu Villa Regina.

- Ovdje smo našli mir. Ta riječ oslikava ono što imamo ovdje, a to nam u ovom trenutku treba i zato uživamo u Međugorju, rekao je Igor Štimac.

Utakmica protiv mostarskog Zrinjskog je otpala, no Hrvatska će se ipak družiti sa svojim brojnim navijačima u Mostaru i to na otvorenom treningu u petak.

- Željeli smo odigrati tu utakmicu kako bismo zahvalili našim vjernim navijačima s ovog područja, no pozivam sve da dođu na naš trening da iskažemo ljubav jedni prema drugima, nastavio je Štimac u sličnom tonu.

Brojnim igračima koji su pozvani za ovu akciju, njih čak 33, nakon ozljede Vjekoslava Tomića priključeno je još jedno novo ime, Hajdukov pričuvni vratar Lovre Kalinić koji je ove sezone samo pet puta stao među vratnice. Ta je pozivnica iznenadila mnoge, uključujući i Kalinića.

- Razmišljam i o onome što će biti nakon mene, zbog toga su mnogi mladi igrači pozvani da budu s nama ovdje. Njihov angažman i ponašanje su na uzornoj razini. Moraju znati hijerarhiju i moraju učiti, ali na terenu nema starijih i mlađih. Na terenu se imaju priliku izboriti za prvih 11, bez obzira na godine, pojasnio je Štimac svoje razmišljanje.

Osim vratara splitskog kluba, reprezentaciji su se pridružili i Eduardo da Silva, Ivica Olić i Ognjen Vukojević. Do utakmice protiv Škotske ostao je još čitav tjedan u kojem će se Hrvatska kompletirati i nastaviti pripreme

- Jučer smo obavili prvo obraćanje igračima u odnosu na Škotsku. Analize Škota tek slijede, kada se kompletiramo u Zagrebu bit ćemo puno konkretniji. No, jasno je kako ćemo mi igrati, radit ćemo beskompromisan presing na cijelu njihovu momčad i nastojat ćemo im stvoriti probleme od prve minute - zaključio je Štimac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter