Štimac pozvao Hrvoja Milića

Ostavrenje dječačkog sna - Hrvoje Milić (M. MIJOŠEK)
Ostavrenje dječačkog sna - Hrvoje Milić (M. MIJOŠEK)

Na adresu pulskog prvoligaša stigao je poziv Hrvoju Miliću da dođe na pripreme hrvatske A reprezentacije izbornika Igora Štimca. Prvi je to put da će jedan član pulskog prvoligaša biti među "kockastima", jer je Igor Pamić član reprezentacije, i to "vatrenih", bio kao igrač Dinama i Osijeka, a Manuel Pamić kao igrač Red Bulla i praške Sparte. Istina, jednog je reprezentativca ovaj klub već dao, bio je to Asim Šehić koji je, slučajno ili ne, također u vrijeme kad je pulski trener bio Igor Pamić, zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Milić je pozvan da se priključi reprezentaciji na pripremama što će se od 27. svibnja do 2. lipnja održati u Međugorju, nakon čega će reprezentacija Hrvatske 7. lipnja na Maksimiru odigrati kvalifikacijsku utakmicu sa Škotskom, a tri dana kasnije igrat će u Ženevi prijateljsku utakmicu s Portugalom.

- Ujutro su me nazvali iz kluba i javili da mi je stigao poziv za A reprezentaciju. Naravno, u prvom sam trenutku mislio da je neka šala, nisam mogao vjerovati da je to istina, iako me izbornik Štimac spomenuo u jednom razgovoru. No, malo, pomalo shvatio sam da je to istina, da ću zaista ići na okupljanje "kockastih" uzbuđenim je glasom govorio Hrvoje Milić.

- Prvi osjećaj? Presretan sam. To je ostvarenje dječačkog sna. Još uvijek nemam prave riječi, još uvijek ne mogu vjerovati da mi se taj san ostvaruje. To je veliko priznanje meni kao igraču, pulskom klubu, mojim suigračima i naravno treneru Pamiću. Zahvalan sam svima njima i svima onima koji su u proteklom razdoblju bili uz mene. Kvalitetni nastupi cijele momčadi, koje smo pokazali ovoga proljeća, izbacili su mene kao pojedinca.

- Izbornik Štimac nazvao me negdje oko podneva i dugo smo razgovarali. Pitao me u kakvoj sam fizičkoj spremi i rekao mi je da me pratio već dulje vrijeme i da mu je drago što ću sad biti dio reprezentacije, a na meni je da se sad dokažem. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter