Štimac objavio popis za Švicarsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac danas je predstavio svoj stručni stožer, te je objavio i popis igrača za prijateljsku utakmicu sa Švicarskom koja će se igrati u Splitu 15. kolovoza. Na toj će utakmici Štimac debitirati kao izbornik vatrenih.

Štimac je tako za svoje najbliže suradnike imenovao Alena Bokšića, Igora Tudora, Krunoslava Jurčića i Tomislava Rogića.

"Novi stožer će se truditi kako bi bio pristupačan i otvoren. Igor Tudor imat će zadatak da oformi obranu koja će biti temelj močadi, dok će Kruno Jurčić biti zadužen za vezni red i taktiku. Naposljetku, Alen Bokšić će brinuti o napadu i davati ofenzivne savjete", rekao je Štimac.

Za susret protiv Švicarske Štimac je pozvao sljedeće igrače:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

Obrana: Ivan Strinić (Dnipro), Domagoj Vida (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Moskva), Mario Maloča (Hajduk), Dario Knežević (Rijeka)

Veza: Danijel Pranjić (Sporting Lisabon), Darijo Srna (Šahtar), Luka Modrić (Tottenham Hotspur), Ivan Rakitić (Sevilla), Ivan Perišić (Borussia Dortmund), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Niko Kranjčar (Dinamo Kijev), Ivo Iličević (Hamburger SV), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Mateo Kovačić (Dinamo Zagreb)

Napad: Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo (Šahtar), Mario Mandžukić (Bayern), Nikica Jelavić (Everton), Ante Vukušić (Hajduk)

Nova imena u reprezentaciji u odnosu na kadar koji je koristio Slaven Bilić su 18-godišnji veznjak Dinama Mateo Kovačić, te branič i napadač Hajduka Mario Maloča i Ante Vukušić, dok je nakon dužeg izbivanja reprezentativni poziv dobio i iskusni stoper Rijeke Dario Knežević.

Na upit novinara kako u redovima reprezentacije nema Sammira, izbornik Štimac je kazao da je Sammir kvalitetan igrač, jedan od najboljih u HNL-u, te da o njegovim igrama ovisi hoće li i kada dobiti poziv za najbolju vrstu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter