Štimac objavio popis za Srbiju i Južnu Koreju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Očekuju nas dvije teške utakmice, no naša očekivanja su visoka, pobjede u Srbiji i Južnoj Koreji. To je naš cilj i s mnogo optimizma dočekujem obje utakmice", naglasio je danas izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

Hrvatski strateg je za utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za SP 2014. koja će se 6. rujna igrati u Beogradu te za prijateljski ogled protiv Južne Koreje u Seulu četiri dana kasnije pozvao 25 igrača, dok su još četvorica dobila pretpozive.

"Raduje me što su svi kandidati standardni u svojim klubovima, što se do sad nije često događalo", dodao je hrvatski strateg.

Hrvatska se uoči gostovanja u Beogradu nalazi na drugom mjestu skupine A sa 16 bodova, tri manje od vodeće Belgije, dok je Srbija treća sa sedam bodova.

"Bez obzira na domaći poraz od Škotske, mi još uvijek idemo ukorak s ostvarenjem našeg cilja, a to je plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu."

Do gostovanja u Beogradu još su dva tjedna, no tenzije polako rastu. Štimac je svjestan kakva će atmosfera dočekati "vatrene" na stadionu Crvene zvezde.

"Nije nam bilo lako igrati niti pred domaćom publikom, osim u Osijeku. U Beogradu barem znamo što nas čeka. Nećemo se obazirati na uvrede s tribina već se koncentrirati na utakmicu", dodao je.

Hrvatski izbornik je kratko prokomentirao i domaći poraz Dinama od bečke Austrije (0:2) u prvoj utakmici završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka, ali i mogućnost da se Krunoslav Jurčić vrati u tabor reprezentacije nakon što je u Dinamu dobio otkaz.

"Reprezentacija nije korzo. Kruno je izabrao svoj put i nema mogućnosti za povratak u reprezentaciju. Što se tiče utakmice, Austrija nije imala pravu priliku do prvog gola. No, to je nogomet i puno je puta viđeno. Želio bih naglasiti da me oduševila atmosfera i kulturno navijanje bez baklji i uvreda", zaključio je Štimac.

Okupljanje reprezentacije bit će 1. rujna u Zagrebu. U ponedjeljak, utorak i srijedu na rasporedu su treninzi na stadionu Maksimir, ovoga puta u prijepodnevnim terminima, a u četvrtak reprezentacija putuje u Beograd. Utakmica protiv Srbije počinje u petak, 6. rujna, u 20.45, a jutro nakon utakmice reprezentacija će iz Beograda preko Pariza krenuti za Koreju.

VRATARI: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Dario Krešić (Lokomotiv Moskva).

BRANIČI: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Ivan Strinić (Dnjipro).

VEZNI: Ognjen Vukojević (Dynamo), Arijan Ademi (Dinamo), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Alen Halilović (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter).

NAPADAČI: Ante Rebić (Split), Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro), Nikica Jelavić (Everton).

PRETPOZIV: Sammir (Dinamo), Josip Radošević (Napoli), Igor Bubnjić (Udinese), Mario Maloča (Hajduk). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter