Štimac: Neće me slomiti, ja sam tvrd orah

Neće me slomiti, ja sam tvrd orah, Igor Štimac (R. Goršić/CROPIX)
Neće me slomiti, ja sam tvrd orah, Igor Štimac (R. Goršić/CROPIX)

Sudac Peter Rasmussen zadnji je put puhnuo u svoju zviždaljku, a hrvatski izbornik Igor Štimac trijumfalno proslavio najznačajniju pobjedu otkako je stao za kormilo "kockastih".
 
Zadovoljan sam pobjedom, mi smo u Skoplje došli puni samopouzdanja i nismo izgubili smirenost kad smo primili taj prvi pogodak. Sve je išlo onako kako smo planirali. Nadam se da ćemo ovu skopsku pobjedu oplemeniti trijumfom nad Walesom, iako ne mislim da nas čeka lagan posao.

Moramo pobijediti, upisati još tri boda i ostvariti cilj koji smo zacrtali uoči početka kvalifikacijskog ciklusa. U tom slučaju imat ćemo deset bodova iz četiri utakmice i vrijedan remi na gostovanju protiv izravnog suparnika.

U kojoj mjeri vas je poremetio prvi pogodak?

To je nešto na što ne možete računati. Napravili smo jednu pogrešku koja nas je koštala pogotka. Međutim, stekao sam dojam da je u početku te akcije makedonski igrač igrao rukom. Nije ni bitno, meni je najvažnije da u razdoblju poslije primljenog pogotka nismo izgubili mirnoću i da smo nastavili igrati svoju igru. Na kraju utakmice smo imali nekoliko situacija da dotučemo protivnika, žao mi je što u rezultatskom smislu nismo uvjerljivije slavili.

Možda je djelovalo da smo do Ćorlukinog pogotka djelovali bezidejno, ali plan je bio umrtviti igru i strpljivo tražiti priliku za završni udarac. Uza sve to, moram reći da su igrači tijekom cijele utakmice morali trpjeti provociranja i uvrede makedonskih reprezentativaca koji se baš nisu ponašali u granicama fair-playja.

Da skratim, pripremali smo se danima na sve. I na rano vodstvo, ali i na rano primljeni gol, na igrača manje, o svemu smo razmišljali i uvijek je bio spreman plan B. Vidjelo se, uostalom, da je momčad dobro reagirala nakon primljenog gola, nismo izgubili glavu. A to je odlika velikih momčadi!

Ponosan sam na igrače i cijelu svlačionicu. U Hrvatskoj proživljavamo neviđenu torturu, a nekima će valjda doći iz guzice u glavu, pa će početi navijati za Hrvatsku, a ne protiv Hrvatske.

Svi igrači koji imaju kvalitetu su dobrodošli i moramo biti sretni da žele igrati za Hrvatsku. No, neće nas slomiti, kad nisu na početku, neće ni sad. Ja sam tvrd orah, ali jesu i igrači. Oni su spremi poginuti za hrvatski dres i to su pokazali u Skoplju. (M. CVIJANOVIĆ/NL)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter