Štimac: Navijači, bodrite nas bez izljeva mržnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac odiše samopouzdanjem uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Srbije koja će se igrati u petak na stadionu u Maksimiru.

"Nema razloga žuriti s određivanjem sastava za utakmicu, njega ionako definiramo večer uoči utakmice ili čak ujutro na sam dan odigravanja, ali znam da će svaki od 25 momaka koje imam na raspolaganju ostaviti srce na terenu. Za sada ne pratim zbivanja u srpskoj reprezentaciji, njima ću se baviti dan prije utakmice", izjavio je Štimac.

Na pitanje može li činjenica da će na tribinama biti samo pristalice hrvatske reprezentacije, odnosno da neće biti suparničkih navijača negativno utjecati na igrače, Štimac je odgovorio niječno. "Osobno, draže mi je kada su na tribinama samo naši navijači, a nije mi mrsko niti kada su na njima samo suparnički jer imamo momčad koja uživa igrati pred punim tribinama, a takva će situacija biti u petak", kazao je Štimac, te dodao: "Apeliram na naše navijače da nas bodre samo navijanjem, a ne izljevima mržnje prema protivniku". Štimac je potvrdio i kako je svjestan da dvoboj protiv Srbije ipak nosi dodatni pritisak. "Uvjeren sam da ću u trenerskoj karijeri imati puno velikih utakmica, ali ova se ipak razlikuje od svih ostalih, jer će ostati upamćena zauvijek, te će obilježiti i mene, ali i igrače. Ostale će s vremenom padati u zaborav", rekao je hrvatski izbornik.

Škotskog novinara zanimalo je što Štimac misli o izjavama predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michela Platinija koji je u slučaju navijačkih nereda zaprijetio i Hrvatskoj i Srbiji mogućim izbacivanjem iz natjecanja duhovito primjetivši kako je to jedini način na koji se Škotska može plasirati na SP u Brazil. "Zahvalni smo gospodinu Platiniju na brizi koju pokazuje, ali mislim da drugdje postoje i puno veći problemi s neredima navijača no što je to slučaj u Hrvatskoj. No, ovo je isto tako prilika i za Hrvatsku i za Srbiju da pokažu da su dobre nogometne nacije i da mogu bez problema organizirati ovakve utakmice", zaključio je Štimac. (Hina)

Đorđević: U Zagreb idemo po pobjedu

Napadač nogometne reprezentacije Srbije i francuskog drugoligaša Nantesa Filip Đorđević (25) poručio je da se za utakmicu s Hrvatskom priprema isto kao i za svaku drugu i najavio pohod na tri boda u Zagrebu.

"Tenziju stvaraju novinari, a ne igrači. Mi se za ovu utakmicu pripremao kao i za svaku drugu. Dolazimo u Zagreb po tri boda," kazao je drugi strijelac Druge francuske lige sa 16 golova. Đorđević je pohvalio hrvatsku reprezentaciju, naglasivši da najviše opasnosti prijeti od Luke Modrića. "Hrvatska ima odličnu reprezentaciju, igra kvalitetno u kontinuitetu što nama nedostaje. Mandžukić redovito trese mreže, ali mislim da najviše pažnje treba obratiti na Modrića."

Napadač Nantesa smatra da je dobro što "Hrvati podcjenjuju srpske napadače".

"Okršaj Hrvatske i Srbije je derbi, a u derbijima nema favorita. Za nas je dobro što Hrvati podcjenjuju naš napad jer to skida pritisak sa napadača i veznih igrača. Uvjeren sam ako pružimo što znamo možemo se nadati pozitivnom rezultatu," zaključio je Đorđević koji je do sada u dresu srpske vrste odigrao dva susreta i zabio jedan gol. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter