Štimac: Došli smo u Beograd pobijediti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Došli smo u Beograd pobijediti, poručio je u četvrtak novinarima izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

On je na tiskovnoj konferenciji uoči utakmice sa Srbijom rekao da Hrvatska ne mora juriti i da ima dovoljno iskustva i osiguranu drugu poziciju na ljestvici.

- Znam sastav od prvog dana, ali se mijenja kroz treninge i konačnu ću odluku donijeti nakon posljednjeg treninga. Ne brinem mnogo o protivniku, jer ako Hrvatska odigra sve kako treba, nema problema. Došli smo pobijediti, a pobjeda bi mi bila najbolji poklon za rođendan. Hrvatska ne mora juriti, imamo iskustva i znamo kako se ide na natjecanja. Osim toga, imamo zacementirano drugo mjesto u skupini, kazao je Štimac.

Smatra da na "vatrene" neće puno utjecati situacija na tribinama. "Ne vjerujem da će im smetati atmosfera, iako ne očekujem dobrodošlicu s tribina. Srbija je pravi domaćin i hvala joj na tome", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna očekuje agresivnu igru Srbije i zato poziva na oprez. "Očekujem agresivnu i ofenzivnu Srbiju koja ima veliku odgovornost. Znam kako je bilo nama u Zagrebu, a Hrvatska je osjetila kako je pobijediti Srbiju. Zato trebamo biti pametni i igrati hladne glave, čekajući svoju šansu", rekao je Srna, iskoristivši priliku da pohvali protivnika.

- Srbija ima velike igrače i odličnog trenera, ali i veliku odgovornost pred svojim narodom da pobijedi Hrvatsku, rekao je Srna.

Nakon konferencije za novinare "vatreni" večeras imaju trening na Marakani uz velike mjere sigurnosti.

Za sigurnost utakmice između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014., koja će se u petak igrati u Beogradu, brinut će oko 4.000 policajaca. (Hina)

Hrvatski reprezentativci stigli u Beograd

Hrvatska nogometna reprezentacija danas oko 13 sati je doputovala u Beograd, gdje će u petak odigrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. protiv Srbije (s početkom u 20.45 sati). Reprezentativci su se odmah po slijetanju u zračnu luku autobusom zaputili prema hotelu "Hyatt" gdje su smješteni.

Hrvatski reprezentativci po izlasku iz zrakoplova nisu davali izjave, već će izbornik Igor Štimac održati konferenciju za medije u 18.30 sati.

Autobus s hrvatskom reprezentacijom osiguravao je veliki broj policajaca što svjedoči kako je dvoboj Srbija - Hrvatska visokog rizika.

Hrvatska se trenutačno nalazi na drugom mjestu skupine A sa 16 bodova, tri manje od vodeće Belgije, dok je Srbija treća sa sedam bodova. Plasman na SP izborit će pobjednik skupine, dok će drugoplasirana reprezentacija u dodatne kvalifikacije. (Hina, foto CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter